Het grote misschien & The future of us

donderdag, februari 04, 2016

 Ik houd van lezen, vooral 's avonds in bed vind ik het heerlijk. De afgelopen tijd heb ik weer een aantal boeken gelezen die ik bij deze graag met jullie deel. 


HET GROTE MISSCHIEN 

"Miles Halter is gefascineerd door Beroemde Laatste Woorden. Geïnspireerd door de laatste woorden van de Franse dichter Rabelais gaat hij op zoek naar een Groot Misschien. Niet door te sterven, maar door zich in te schrijven voor een kostschool in Alabama.Eenmaal aangekomen op Culver Creek maakt Miles kennis met zijn kamergenoot Chip Martin - de Kolonel - en met Alaska Young. Slimme, grappige, mooie, onvoorspelbare, sexy Alaska, voor wie Miles als een blok valt en die hem Het Grote Misschien in katapulteert - Miles ontredderd achterlatend."

Allereerst, alle boeken die ik tot nu toe van John Green gelezen heb, hebben mij absoluut aangegrepen, zo ook deze. Het grote misschien, beter bekend als Looking for Alaska, is een populair boek en gaat over de onpopulaire Miles die naar de universiteit Culver Creek gaat. Daar komt hij op de kamer met de Kolonel en belandt in de vriendschappen en rare dingen van hem en Alaska. Alaska is het knapste meisje van de school, sterk feministisch en een geweldig personage in het boek. Uiteindelijk gaat alles om haar en de titel 'Looking for Alaska' draait ook om haar. Meer verklap ik niet want dat zou zonde zijn. 
Dit is niet zo zeer een boek wat ik zou aanraden om de geweldige verhaallijn, maar meer om de prachtige uitspraken, quotes en omdat het mij enorm aan het denken heeft gezet. 
THE FUTURE OF US

"Stel je voor dat je zou kunnen zien hoe je Facebookpagina er over vijftien jaar uitziet... Wat doe je dan als de toekomst die je ziet je niet bevalt? Emma en Josh - ooit onafscheidelijke vrienden, maar uit elkaar gedreven door een ongemakkelijk voorval - leven in 1996, tijdens de beginperiode van het publieke internet. Via Josh krijgt Emma een floppydisk in handen die haar toegang verschaft tot Facebook vijftien jaar later. Emma denkt dat Josh een loopje met haar neemt, maar als beiden zich realiseren dat wat ze zien écht de toekomst is, wordt de situatie penibel. Want wat Emma ziet, bevalt haar niet, en ze doet er alles aan haar toekomst te veranderen. Maar Josh is juist heel tevreden met wat hem te wachten staat, en hij is bang dat Emma's acties ook zijn toekomst zullen beïnvloeden.En is alles wat op Facebook staat wel echt? Of maken mensen hun leven mooier dan het is? Kun je er via berichten uit de toekomst achter komen welke geheimen mensen nu verbergen? Emma en Josh realiseren zich dat ze een machtig programma in handen hebben. Nu is de vraag of ze ook goed met die macht weten om te gaan."

Toen ik aan dit boek begon had ik niet echt een idee wat ik ervan moest verwachten. Ik was eerlijk gezegd een beetje bang dat het confronterend zou zijn gezien mijn eigen facebookverslaving. 
Dat bleek gelukkig totaal niet waar. Het boek gaat dus over Emma en Josh die op wonderbaarlijke manier op hun Facebook over 10 jaar kunnen kijken. Voor Josh is die perfect maar Emma's pagina ziet er heel ongelukkig uit. Dus doet ze er alles aan om haar toekomst te veranderen waaruit blijkt hoe groot de impact is van één kleine zet. Naast dit geniale verhaal zijn er ook nog twee andere vrienden, liefdesproblemen en het leukste vond ik, de beschreven sfeer: ik ben zelf nét geen 90's kid, maar de manier waarop dit boek geschereven is kon ik me 100% inleven. Alle details klopte, van gameboy tot skateboarden tot mode. 


Love,
Jorine


You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3