Review - BIOMED

zondag, januari 03, 2016


Een tijdje terug mocht ik van het merk BIOMED een paar producten uit zoeken om te reviewen. Ik was nog niet bekend met het merk, maar na wat research klonk het als een zeer fijn merk dus plaatste ik mijn bestelling. Vandaag deel ik met jullie wat ik koos en hoe het is bevallen.


BIOMED is een Duits, natuurlijk merk. Dat betekend geen chemicaliën, parfum en het wordt ook niet getest op dieren. Dit zijn zeker pluspunten en ik denk dat veel meer merken dit moeten doen. 
Daarnaast wordt elk product klinisch getest en die resultaten kun je zelf ook zien op de kartonnen verpakking in de vorm van een grafiek, die zal ik straks nog wel delen. 
Het merk staat bekend als een medisch, natuurlijk en chic merk. Dit heb ik vooral gemerkt aan de verpakking, het logo en de aandacht die daar zichtbaar in is gestoken. 

BIOMED BODY FIRMER


De Body Firmer is een body lotion die komt in een tube van 150 mL. Dit is zeker een grote fles die bij mij, na het testen, nog lang niet op is.
BIOMED belooft hiermee:

 • Je huid verstevigen, 
 • Striae tegen gaan 
 • Vocht inbrengen. De creme ziet er neutraal uit. Het is iets dikker dan de meeste body lotions. Je zou het het beste kunnen vergelijken met een body butter van bijvoorbeeld The Body Shop.
De geur is ook vrij basic, dat klopt ook wel, want BIOMED maakt geen gebruik van parfums. Ik vind hem wel ergens naar ruiken, al kan ik niet helemaal beschrijven naar wat. Heel lekker vind ik het niet, maar dat neem ik voor lief.
Het gebruik is simpel, je smeert het voor het beste resultaat elke avond op je lichaam, ik heb het getest op mijn armen en benen.

Wat vond ik ervan?
Het eerste wat mij opviel is hoe snel dit product in mijn huid trok. Even voor de vergelijking, ik smeer altijd eerst op mijn benen en daarna op mijn armen. Wanneer ik klaar was met mijn armen was het al helemaal ingetrokken in mijn huid op mijn benen.
Daarnaast vond ik dit een heel fijn product omdat het zo zacht is. Of het echt aan de drie bovengenoemde punten heeft voldaan kan ik moeilijk zeggen. Ik heb nooit last gehad van striae, en van de andere twee punten kun je zelf van buitenaf weinig merken.
Wat ik wel echt heb gemerkt is dat ik tijdens het gebruik steeds minder last kreeg van rode bultjes. Volgens mij heb ik wel eens eerder verteld dat ik vaak na het scheren rode bultjes op mijn benen krijg. Die heb ik niet meer teruggezien, dus dit product ga ik zeker blijven gebruiken.Mocht je er benieuwd naar zijn, dit zijn de resultaten van de klinische testen. 


BIOMED PEEL ME UP & BIOMED PURE DETOX MASKAls volgt koos ik twee gezicht producten.
De eerste (BIOMED PURE DETOX MASK) is een masker wat in een 40 mL tube komt. Het belooft het volgende:

 • Detox: De huid beschermen tegen invloeden van buitenaf
 • Matteren: Talg en oliën in de huid absorberen waardoor de huid matter wordt
 • Antidoxerend: Vrije radicalen bestrijden
 • VochtinbrengendHet masker heeft een bruine kleur en het is ook vrij dik. Het deed me qua substantie en kleur een beetje denken aan een kleimasker, ookal is dat het niet. De geur is hetzelfde als de Body Firmer, namelijk neutraal en niet heel erg lekker. 
Het is makkelijk in gebruik: Je smeert het 1 - 2 keer per week op je schone gezicht. Dat laat je ongeveer 5 minuten intrekken en daarna spoel je het af met lauw water. 

Wat vond ik ervan?
Ik heb zelf best een acne huid en had daarom hoge verwachtingen van dit masker. Misschien is dat zonde, want daarom ben ik achteraf een beetje teleurgesteld. Ik heb geen veranderingen in mijn huid gezien. Wel vond ik dat mijn huid na gebruik van het masker heel zacht aanvoelde. 
Zoals ik al zei, voor mij heeft dit niet álle bovengenoemde punten behaald. Wat ik wel heb gemerkt is het matterende gedeelte, hier ben ik heel blij mee, want ik heb altijd al een vette huid gehad. Nu valt het mee en is het gewoon normaal. 

De klinische testen:


Maar niet getreurd, ik had nog een gezichtsproduct. 
De BIOMED PEEL ME UP is een peeling die het volgende belooft:
 • Talgverwijderend
 • Versterking van collageensynthese 
 • Verbetert het metabolise in de huid
 • Stimuleert de celvernieuwing 


De peeling komt ook in een verpakking van 40 mL. Het is wit en voelt als een dagcrème, best vloeibaar in vergelijking met de voorgaande producten. Het ruikt wel precies hetzelfde. Maar uiteindelijk draait het niet om de geur maar om het resultaat, toch?
Ook dit is heel gemakkelijk in gebruik, je smeert een 1 keer per week een ruime hoeveelheid op je gezicht, dat laat je 5 minuten intrekken en daarna spoel je het af met lauw water. 

Wat vond ik ervan?
Ik had voor dit product nog nooit een peeling gehad, dus vergelijkmateriaal heb ik niet. Wel vond ik dit een fijn product omdat het mijn huid heel zacht maakte, zeker in combinatie met het masker. Alle beloftes van BIOMED zijn moeilijk te controleren omdat het niet zichtbaar is van buitenaf, op talgverwijderend na. Zoals ik al zei, ik heb een acne huid dus dat kon ik wel testen. Heeft het echt talg verwijderd? Nee. Maar het is wel een fijne crème die mijn huid zachter heeft gemaakt. 

De klinische testen van de celvernieuwing:BIOMED LUSHES LASHES & BIOMED BEAUTIFUL BROW

Als laatst review ik de twee producten waar ik het meest nieuwsgierig naar was. Een product dat belooft mijn wimpers langer te maken en mijn wenkbrauwen voller? Kom maar op!

Beide producten komen in een zilveren verpakking die mij een beetje aan mascara deed denken, maar dan een stukje luxer. Er staan verder geen namen op, de verpakking is echt identiek. Beide zijn 6 mL, wat heel weinig klinkt, maar waar ik toch bijna 2 maanden mee heb gedaan.

BIOMED LUSHES LASHES


De verpakking
Als ik de verpakking opendraai komt er een soort kwastje uit die het beste te beschrijven valt als een vloeibare eyeliner. Dat is ook precies hoe je hem gebruikt, je brengt het aan net boven je wimperrand. Dit plaatje beschrijft het nog duidelijker:
Wat erin zit is een soort gel, BIOMED zelf noemt het een serum, maar ik vind het meer een gel. Het is vrij vloeibaar, maar desondanks wel heel makkelijk aan te brengen (als ik dt zeg is het ook zo, want hier spreekt de grootste eyeliner-kluns). Dit product heeft overigens geen geur, in tegenstelling met de andere producten. 
Zoals ik al zei, Lush Lashes verlengt en verdikt de wimpers. Voor het mooiste resultaat breng je dit 42 dagen lang elke avond aan.

Wat vond ik ervan?
In dit geval ga ik geen heel verhaal ophangen, maar laat ik voor en na foto's zien, na 49 dagen. Ik vind dat er wel verschil te zien is, maar het is minimaal te zien op deze foto's. Bij de foto's waar ik omhoog of opzij kijk vind ik het wel vrij duidelijk.
Maar.... Waar ik wel een enorm groot verschil in merk, dat is met mascara. Waar ik normaal een paar minuten bezig was en zo'n 15 keer over mijn wimpers heen ging met het borsteltje, ben ik nu met een minuutje klaar en hebben mijn wimpers hetzelfde resultaat. Sterker nog, ik vind het mooier. Het valt het best te beschrijven alsof mijn wimpers sneller en beter in 'model' zitten.

De klinische testen:BIOMED BEAUTIFUL BROW

De verpakking van buiten is precies hetzelfde als de Lush Lashes. De applicator verschilt, dit is namelijk een borsteltje. Het is vergelijkbaar aan een mascara borsteltje of een kleurloze wenkbrauwgel. De laatste beschrijving komt het meest overeen, want ook dit voelt als een echte gel.
BIOMED belooft van Beautiful Brow mijn wenkbrauwen te versterken en voller te maken.De 'gel' die erin zit voelde hetzelfde aan als van Lush Lashes, en wordt ook als een serum omschreven. Wat ik alleen niet snap is dat de adviestijd voor het mooiste resultaat hierbij 62 dagen is, en die van mij nu, na 49 dagen wel echt op is. Omdat ik de gel zo hetzelfde aan vond voelen, heb ik de laatste dagen gewoon Lush Lashes op mijn wenkbrauwen aangebracht, haha. Alles voor de blog.Hier zie je nog een duidelijker plaatje van het aanbrengen. Met het borsteltje breng je de gel met de haargroei mee aan op je wenkbrauwen. Ook hierbij geldt, elke avond één keer over beide wenkbrauwen heen. 

Wat vond ik ervan?
Ook hierbij is het lastig om een heel verhaal te typen over mijn ervaring, want foto's zeggen in dit geval meer. 
Op beide foto's heb ik geen wenkbrauw poeder op, ik heb ze echt alleen doorgeborsteld!
Zonder grappen, dit vind ik wel echt een verschil! 
Zeker in de 'hoek' van mijn wenkbrauw zie je dat het veel voller is geworden. Dit merk ik ook, want ik gebruik een stuk minder wenkbrauwpoeder omdat het gewoon minder nodig is. 
Dit vind ik wel het beste product van allemaal, het verschil had ik eerst nog niet heel erg door, maar met de foto's onder elkaar wordt ik ineens héél enthousiast!

De klinische testen:

De prijslijst: 
BODY FIRMER (150 mL) - €14,99 
PURE DETOX MASK (40 mL) -  €14,99 
PEEL ME UP (40 mL) -  €14,99
LUSHES LASHES (4 mL)  - €49, 99
BEAUTIFUL BROW (4 mL)  - €49, 99

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om zo'n uitgebreide review te lezen en er net zo enthousiast over zijn als ik. Houd ook zeker mijn blog morgen in de gaten, dan komt er een zeer speciaal artikel online met betrekking op al deze mooie producten. 

De producten va BIOMED zijn verkrijgbaar op de site. Omdat het een Duits merk is, is de site ook in het Duits. Wel versturen ze gewoon naar Nederland. Ook op veel Nederlandse webshops is het merk verkrijgbaar, zoals bij de Viata apotheek
Ik had mijn producten binnen 6 dagen in huis, wat ik echt heel snel vind. 

Lots of love,
Jorine


You Might Also Like

1 reacties

 1. Wat een interessante producten! Ik heb ook een lastige huid, dus hoopte op een wonde bij jou, maar helaas dus ;-) Al is die wenkbrauwgel wel indrukwekkend! En hoe lang heb je die wimpergel gebruikt? Misschien wordt het resultaat de komende weken nog beter?

  BeantwoordenVerwijderen

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3