Interview met een blogger: Kimberley

woensdag, december 09, 2015In deze serie stel ik elke week vragen aan bloggers. Hoe staan zij tegenover het bloggen en wat zijn hun tips? Vandaag interview ik Kimberley, een modieuze moeder die blogt en vlogt over lifestyle, het moederschap en haar leven. 


Zou je jezelf en je blog kort kunnen introduceren?  
Ik ben Kimberley en ik ben 25 jaar oud (maart 1990). Ik woon in Utrecht (IJsselstein). Ik blog op lifestylekimberley.nl over lifestyle. Onder lifestyle kan je natuurlijk van alles plaatsen en dat is ook wat ik doe. Ik blog over van alles, maar vooral over moederschap omdat ik zelf mama ben van een dochter van bijna 2 (februari 2014). Ik heb een super lieve vriend die mij mijn ding laat doen en andersom ook. Ook blog ik over persoonlijke dingen uit mijn leven. Dat zie je allemaal terug. Daarbij vlog ik ook nog eens op mijn YouTube kanaal: youtube.com/lifestylekimberley. Hier zie je hoe ik mijn gezin run, wat ik doe in het leven van een mama en nog meer!

Waarom ben je begonnen met bloggen?
Ik ben begonnen met bloggen omdat ik al vrij snel alles bijhield in dagboeken. Ik was vrij jong. Ik heb laatst nog dagboeken ingekeken en die kwamen uit 2001, toen was ik 11. Daar beschreef ik al helemaal hoe mijn dag was en wat ik had gedaan en ging doen. Ik ben dit ook echt blijven doen. Toen ging ik dat in agendas bijhouden, ook omdat dat echt op datum kon, alleen beschreef ik dat in het kort. Later ging ik in notitie boekjes schrijven en nog later een gratis website maken toen ik 22 was. En zo ben ik er een beetje ingerold om zelf te kijken of ik het was zou vinden om alles zo bij te houden. En zo zie je maar waar ik nu sta haha.

Hoe reageerde je vrienden/familie op je blog?
Om eerlijk te zijn reageerde zij nuchter. Thuis hadden ze zoiets van: die mensen die dit aan het doen zijn, dat kan je niet bereiken! En de 10,000 bezoekers per maand haal je niet. Ik vond dat best klote om te horen (als ik mag schelden). Ik dacht oke, prima als jij zo denkt. Als ik het maar leuk vindt. En ik ga ervoor! Ik hoef geen 10,000 bezoekers. Ik ben al blij met 1000. Zo gezegd zo gedaan. Wie er wel echt leuk reageerde was mijn vriend en oma. Mijn oma is gewoon in alles wat ik doe geintereseerd en vind het leuk dat ik dit soort dingen kan doen. Zij geniet ervan! En wat vinden ze nu? Ze vinden dat ik heel goed bezig ben. Het combineren met kind, gezin, werk en dan nog bloggen en vloggen, vinden ze echt knap. Er gaat zoals vele mensen weten veel tijd in zitten. Om het kort te houden: ze vinden het super leuk voor me en ze vinden dat ik goed bezig ben. En vinden het leuk dat ik steeds kan samenwerken of bijvoorbeeld zoals laats een interview mocht geven aan twee dames bij mij thuis.

4. Hoe kijk je terug op je eerste artikelen? 
Verschrikkelijk! Haha. Het staat er natuurlijk nog op mijn blog. Ik heb wel eens terug gekeken, maar hoe ik schreef.... Nee echt erg. Totaal geen idee wat ik aan het doen was lijkt het wel. Maar ik denk dat ik zo denk omdat dat het aller begin was. Je moet nog leren alles te schrijven, hoe je het schrijf en hoe je het indeelt. Ik was er heel erg mee aan het spelen.

5. Is er iets dat je wilt meegeven aan iedereen die twijfelt om zelf een blog te starten? 
Begin gewoon voor jezelf eens te denken waarover je wilt bloggen en of vloggen. Zouden mensen het interessant vinden? Wees origineel. En doe het gewoon. Spring in het diepe.  Ik zie ook wel eens mensen die net beginnen, die hebben het zo mooi uitgedacht dat ze ineens veel mensen bereiken qua bezoekers, maar ook andersom. Dan hebben ze iets geschreven en dat slaat dan werkelijk nergens op! Schrijf voor jezelf desnoods op wat jij echt leuk vind. Jij moet het leuk vinden en niet een ander. Als ze het dan niet willen lezen, lezen ze toch niet? Oh ja, en maak geen lappen tekst! Dat was ook mijn fout in het begin (hoorde daar veel klachten over). Ik heb ook wel eens gehad dat iemand op mijn shoplog zei: 'koop producten die wij allemaal leuk vinden, dan word je video leuker'. Snappen jullie deze? Ik niet. Ik heb hierop gereageert met: ik ga geen spullen kopen die jij bijvoorbeeld leuk vind. Het is mijn geld, mijn dingen die IK nodig heb en als je dit niet boeiend vind kijk je niet! Punt. En ten tweede, hoe weet jij wat iemand leuk vind? Agum? Ik vond dit gewoon een rare zet van dat meisje. Alsof je spullen moet halen wat je buurvrouw leuk vind en dan moet showen in je video hahaha, raar! 

6. Waar haal jij je inspiratie vandaan en wie of wat zijn je grootste inspiratiebronnen? 
Ik kijk regelmatig op andere blog's, maar vaak als ik in de bus zit of de tram schiet me ineens wat te binnen en dit schrijf ik dan ook echt meteen op! Wanneer ik het dan doe, dat ligt er aan of ik al blogs ingepland heb staan of niet. Het staat in ieder geval op papier als inspiratie. Ook als ik andere blogs lees, haal ik uit het artikel ineens heel wat anders. Dus gaat het over schoonmaken, verzin ik ineens iets wat met groene zeep te maken heeft en daar heb ik ook echt een artikel over wat elke maand in mijn top 5 staat haha. Alleen de inspiratie kwam door thuis, omdat daar soms mee word gewassen (heel soms).

7. Wie of wat is je grootste inspiratiebron en waarom?
Dat is een hele goede vraag. Ik heb werkelijk geen flauw idee! Ik heb niet echt inspiratiebronnen. Nee, ik heb geen idee.

8. Heb je tips voor beginnende bloggers zoals ik? 
Wees jezelf. Je mag het persoonlijk maken, maar je weet dat mensen het tegen je kunnen gebruiken. Zet dus niet echt alles online. Let op gegevens delen. Doe wat jij leuk vind om over te schrijven. Laat je niet gek maken, soms kunnen mensen nogal raar reageren. En zorg ervoor dat je vaste tijden aanhoud en vaste dagen als je gaat bloggen. Dat is wel zo fijn voor de mensen dat ze weten waar ze aan toe zijn. En verzin een onderwerp wat bij je past! Dus als je lifestyle kiest kan dat van alles zijn, maar laat je mensen wel weten wat ze een beetje kunnen verwachten!

Dit mag bij het eind bericht: Ik vond het heel erg leuk om deze vragen in te mogen vullen. Zo denk ik ook eens even diep na over mijn blog wereldje haha. 
Ik wens jou heel veel succes met het bloggen. 
Liefs Kimberley.

Dankjewel dat ik je mocht interviewen en je mooie antwoorden, Kimberley! Als je meer van haar wilt zien kun je natuurlijk even naar haar blog gaan, lifestylekimberley.nl 

Love,
Jorine

You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3