Interview met een blogger: Claudia

woensdag, december 02, 2015In deze serie stel ik elke week vragen aan bloggers. Hoe staan zij tegenover het bloggen en wat zijn hun tips? Vandaag interview ik Claudia met over haar blog Beautybehindclouds, daar deelt ze prachtige foto's, fashion en lifestyle. 
1. Hi! Leuk dat ik je mag interviewen! Zou je jezelf en je blog kort kunnen introduceren?  

Hoi ik ben Claudia, 18 jaar, heel erg verliefd op haar vriend, pizzaverslaafd en een muziekliefhebber. Mijn blog, Beauty behind clouds gaat vooral over fashion en fotografie. Ook vind je verslagen van reisjes die ik maak of hotspots die ik bezoek. Ik schrijf vlotte stukjes tekst omringt met heel veel foto's.

2. Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik had niet echt een hobby en ik wist dat bloggen bij me zou passen. Het is een uitdaging geweest en daarom heb ik mezelf ontwikkelt. 

3. Hoe reageerde je vrienden/familie op je blog?Iedereen vond het super leuk en ik heb nooit nare reacties gekregen. 
4. Hoe kijk je terug op je eerste artikelen? Uhm tja, die zijn gelukkig al verwijderd. Maar iedereen begint laag en de tijd zal je meer ervaring geven. Op een gegeven moment weet je gewoon meer en daarom kun je je content ook verbeteren. Ik merkte heel erg dat ik moest zoeken naar wat ik het leukst vind om over te schrijven. Ik ben er ondertussen uit dat ik gek ben op fotograferen en mijn spiegelreflex is zo'n goede aankoop geweest! Beeld betekent zoveel op een blog!


5. Is er iets dat je wilt meegeven aan iedereen die twijfelt om zelf een blog te starten? 
Ik denk dat je lekker je ding moet doen. Je ondertekent geen contract. Het is iets van jou en je kunt er dus mee stoppen wanneer je maar wil. Als je merkt dat je het heel leuk vindt, kun je verder gaan groeien en je krijgt vaste lezers. 

6. Waar haal jij je inspiratie vandaan en wie of wat zijn je grootste inspiratiebronnen? 

Ik lees weinig blogs, maar de blogs die ik lees, lijken erg op mijn eigen blog. Daar haal ik dan weer inspiratie uit. Ook denk ik na over wat ik zelf leuk zou vinden om te zien of lezen. Als ik geen inspiratie heb, post ik gewoon even niets. Ik haat het om iets te moeten schrijven wat ik zelf ook nooit zou gaan lezen. Dan voelt het toch niet lekker. En je moet jezelf uitdagen en verschillende dingen proberen. 

7. Wie of wat is je grootste inspiratiebron en waarom?
Op Instagram vind ik ook veel inspiratie. Zoals ik net al zei, ik lees niet veel blogs. De meeste dingen bedenk ik zelf. Of ze bestaan al, maar ze passen simpelweg ook bij wat ik leuk vind. 

8. Heb je tips voor beginnende bloggers zoals ik? 

Ja, lees vraag vijf. Doe wat je leuk vindt en ga jezelf niet vergelijken met anderen. Daar heb je heel weinig aan en je gaat je alleen maar vervelend voelen. Het bloggerswereldje is soms echt niet leuk, want het gaat allemaal om volgers of lezers. Als je het ziet zitten om te filmen, zou ik dat ook zeker gaan doen. Je maakt veel meer kans als je content ook beeld en film bevat. Mensen houden daar nu eenmaal van en lange stukken tekst worden steeds minder gelezen (even gezegd vanuit mijn journalistieke invalshoek). Probeer van alles en je gaat jezelf en je blog steeds beter leren kennen.

Dankjewel dat ik je mocht interviewen en je leuke antwoorden, Claudia! Als je meer mooie foto's en artikelen van haar wilt zien, moet je zeker even een kijkje op haar blog nemen, Beautybehindclouds

Love,
Jorine

You Might Also Like

1 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3