Interview met een blogger - Anja

woensdag, december 23, 2015
In deze serie stel ik elke week vragen aan bloggers. Hoe staan zij tegenover het bloggen en wat zijn hun tips? Vandaag interview ik Anja, een blogger die gek is op boeken en lifestyle en dat deelt met de wereld door middel van haar blog FollowMeMove.com1. Hi! Leuk dat ik je mag interviewen! Zou je jezelf en je blog kort kunnen introduceren?  
Mijn naam is Anja of zoals me hier in DE graag noemen, Antonia. 23 lentes jong en ben mijn blog begonnen omdat ik ging emigreren! Een blog leek me de beste manier iedereen op de hoogte te houden! Ondertussen behept mijn blog meer dan enkel dat. De naam van mijn blog FollowMeMove komt dan ook bij het emigreren vandaan. (Volg mij in het verhuizen. Volg mijn belevenissen.) Gelukkig is het ook een naam die bij andere onderwerpen past. www.FollowMeMove.ccom

2. Waarom ben je begonnen met bloggen?
Het antwoord gaf ik eigenlijk al bij vraag 1 :P. Maar het was ook een beetje luiheid dat mee speelde. Ik had geen zin iedereen te bellen of 100 mailtjes elke keer te beantwoorden. In het begin waren de post wel super onregelmatig.3. Hoe reageerde je vrienden/familie op je blog?
Dat vonden ze nog het geloofwaardigst :D Mijn ouders en naaste vrienden geloofden me direct dat ik wou emigreren en moedigden me aan. De rest dacht dat het een bevlieging was en dat ik binnen half jaar terug zou zijn. Een blog vonden ze fijn zodat ze op de hoogte konden blijven. Btw ik woon hier nu ruim 2,5 jaar en nog steeds zijn er mensen die niet geloven dat ik hier blijf... Tijd gaat ontzettend snel!

4. Hoe kijk je terug op je eerste artikelen? 
Lange en volle post met veel info en belevenissen. Die ook nog eens super onregelmatig kwamen.

5. Is er iets dat je wilt meegeven aan iedereen die twijfelt om zelf een blog te starten? 
Doe het omdat jij het wilt. Weet ook een onderwerp waarover je wilt bloggen. en dat je daar iets nuttigs over kan vertellen. Er zijn zoveel blogs ondertussen, wat voegt jou blog toe? Maar verwacht geen groot publiek. Dan ga je geheid de mist in! Na een poos bloggen over mijn eigen leven, vond ik het voor mezelf saai worden (slapen, werken, eten -blogs zit niemand op te wachten) en nam ik mijn grote passie erbij, Boeken! Sinds dien blog ik met nog meer plezier!

6. Waar haal jij je inspiratie vandaan en wie of wat zijn je grootste inspiratiebronnen? 
Ik haal inspiratie overal vandaan. Op mijn werkplaatsen, of gewoon op straat. Leuke dingen die ik doe. Soms ontbreekt me wel de tijd om het uit te werken.

Misschien een raar antwoord. En misschien niet altijd even duidelijk merkbaar op mijn blog. Mijn mijn grootste Inspiratiebron is God.
Hij gaf mij het talent om te kunnen schrijven, hij liet me dingen overkomen waarover ik kan schrijven.
En ergens klinkt het arrogant om van mezelf te zeggen dat ik goed kan schrijven, ik heb vast ook blogposts die niet zo goed zijn. Maar ik krijg zoveel complimenten dat ik zo herkenbaar schrijf en dat ze het zo voor zich zien hoe het gebeurd. Dat ze soms kromliggen van het lachen. Dat ik het nu wel durf te zeggen dat ik een talent heb voor het schrijven.

8. Heb je tips voor beginnende bloggers zoals ik? 
Doe wat jij wilt. Overal zie je tips van, blog regelmatig, zorg voor goede foto's etc. Alles wat ze zeggen beslaat op meer bezoekers krijgen. Ik blog wanneer ik tijd heb, en over waar ik zin heb. Ik heb de laatst maanden weinig persoonlijke blogs online. Geen zin in. Prima. Want het is mijn blog. Ik laat ook mijn persoonlijkheid eruit komen, en geef niet alles afgelakt af aan mijn volgers.
Ik heb geweigerd een lange periode winacties te doen. Ik wil geen volgers voor een prijs. Ik wil volgers voor mijn blog, omdat ze mijn blog leuk vinden.
In verhouding heb ik ook niet zoveel volgers. Maar wel vaste en trouwe volgers en dat is mij meer waard. Snelle opkomst is snelle weggang. Soms denk ik, die bloggers krijgen alles! Die hebben contact met uitgeverijen en organiseren winacties samen! en ze bestaan net! Maar ik blog nu langer over boeken en ik krijg het contact nu ook met uitgeverijen en ik weet dat ik een stabiel blog-bereik heb.
Dus neem je eigen tempo en laat je niet verblinden door ander blogs. En als je geen (meer) plezier hebt, stop sofort of bedenk een ander thema!

Dankjewel voor het beantwoorden van de vragen, Anja! Als jullie meer van haar willen zien, kan dat op haar blog FollowMeMove.com!

Love,
Jorine

You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3