Interview met een blogger: MISSMO

woensdag, november 25, 2015

In deze serie stel ik vragen aan bloggers. Hoe staan zij tegenover het bloggen en wat zijn hun tips? Vandaag interview ik de prachtige Monique over haar net zo mooie blog MISSMO.nl. 

1. Hi! Leuk dat ik je mag interviewen! Zou je jezelf en je blog kort kunnen introduceren?  
Hoi, ik ben Monique, eigenaresse van MISSMO.NL: een blog over fashion, beauty & lifestyle en eigenlijk stiekum nog een beetje meer: food, happiness, kids... Eigenlijk alles wat ik leuk vind. Door geen niche te kiezen, merk ik dat het nooit verveelt.

2. Waarom ben je begonnen met bloggen?
Ik schrijf sinds mijn jeugd dagboeken en vind schrijven enorm leuk om te doen. Daarnaast is het misschien handig om te vertellen wat mijn achtergrond is: ik ben presentatrice, heb jarenlang een boekingskantoor gerund en een webshop... Bloggen heb ik door de jaren heen steeds gedaan, bij de webshop bijvoorbeeld, schreef ik over producten en handige tips voor mama's). In 2014/2015 besloot ik full time te gaan bloggen en vloggen en vanaf dat moment ben ik er elke dag mee bezig, super leuk natuurlijk want nu kan ik alles doen wat ik leuk vind: presenteren in mijn vlogs, zelf schrijven en fotograferen en video's maken, contact met klanten, onderhandelen en noem zo maar op.

3. Hoe reageerde je vrienden/familie op je blog?
O heel goed! Positief. Ik werk al 16 jaar voor mezelf, dus zijn wel wat gewend met zo'n ondernemend iemand als ik.

4. Hoe kijk je terug op je eerste artikelen? 
Hahahaha, tja ja, die ehm, zijn er niet meer;) die heb ik down gehaald. De allereerste waren in 1999 onder een pseudoniem, vet lang geleden. Gelukkig maar:)


5. Is er iets dat je wilt meegeven aan iedereen die twijfelt om zelf een blog te starten? 
Als je het niet probeert, weet je het nooit, dus gewoon doen, kan jou het schelen. Lekker bloggen en goed nadenken waarover en dat je niet al je vuile was op straat hangt... Gewoon chill, lekker vertellen. Die eerste 10 zijn eng, maar daarna ach.. Wordt het leuk... Of niet, en da stop je gewoon.

6. Waar haal jij je inspiratie vandaan en wie of wat zijn je grootste inspiratiebronnen? 
Overal! Alles wat ik zie, geeft inspiratie. Je komt op een gegeven moment op een punt, dat je bij je eigen kern komt. Die kern geeft enorm veel inspiratie. Je hoeft dan alleen even in te tunen en dan heb je weer een artikel. Wat het beste helpt is denk ik je gedachten uitzetten en niet nadenken over wie het misschien zal gaan lezen. Redigeren kan altijd nog.

7. Wie of wat is je grootste inspiratiebron en waarom?
Dat zijn er een aantal: op het gebied van ondernemen kijk ik naar Richard Branson. Mooi hoe hij zijn onderneming runt. Op het gebied van presenteren, vind is Daphne Bunskoek mijn old time favorite, van de vloggers vind ik Monika Geuze wel een coole chick en bloggers: Kim, Kelly, Roxanne, Judith, Mellanie... Ze zijn minder bekend dan de top 3 van NL, maar hebben ieder hun eigen verhaal met dikke vette potentie.

8. Heb je tips voor beginnende bloggers zoals ik? 
Wees jezelf, kom los van je gedachten van wat je zou moeten schrijven van jezelf en wie het misschien gaan lezen. Als je los komt van je eigen angsten en perfectionisme, dan komt er creatie. Zet door, mediteer, doe wat je moet doen en doe het beter dan de rest. Happy blogging!

Dankjewel voor je antwoorden, Monique! Check na deze antwoorden ook zeker haar blog MISSMO voor meer van dit soort leuke artikelen! 

Love,
Jorine 

You Might Also Like

1 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3