Blog Tips

zaterdag, november 14, 2015


Hi! Een tijdje terug kreeg ik de vraag om tips te geven om te beginnen met bloggen. Natuurlijk wil ik dat! Ik vond het zelfs zo leuk dat ik heb besloten om alle tips ook nog eens te delen in dit artikel. Natuurlijk, ik heb geen 100.000 volgers en ook geen super professionele blog, en nee, het is ook niet mijn full time baan. Maar hé, ik heb er plezier in en houd van het overbrengen van mijn plezier, dus bij deze. 1. Keep it simple
Doe in eerste instantie niet te moeilijk over het aanmaken van je blog, denk bijvoorbeeld aan blogger of wordpress. Zelf werk ik met blogger omdat ik het heel makkelijk vind. Er zijn op youtube en google veel filmpjes en uitleg te vinden over het starten en maken van je blog, daarmee moet het vast wel lukken. 

2. Als je dan toch een leukere lay-out wilt...
Dan kun je het best een template downloaden in plaats van zelf aan de slag te gaan met HTML (serieus, bespaar deze moeite). Via deze site kun je makkelijk templates downloaden en via dit filmpje wordt goed uitgelegd hoe je de template kan installeren. Het is een stuk makkelijker dan het klinkt, en zeker een aanrader als je iets meer moeite aan het uiterlijk van je blog wilt besteden. 

3. Doe waar je zelf zin in hebt
Er zijn geen regels voor het schrijven van artikelen. Er is geen standaard format voor een review, dus doe lekker wat jij wilt!
Ook over het schrijven van de inhoud zijn geen regels. Sterker nog, blogs waarvan ik weet dat ik elke dag weer een make-up artikel kan verwachten volg ik niet, omdat het niet verrassend genoeg is. Al schrijf jij over beauty en ben je daarnaast ook geïnteresseerd in auto's (ik noem maar wat) vind ik het ook leuk om ook eens te lezen wat er nou zo bijzonder is aan die ene nieuwe Ferrari. 
Daarnaast zijn er nog veel artikelen van andere bloggers te vinden die tips geven hoe jou blog groot kan worden, ik lees ze wel, maar heb er ook soms mijn bedenkingen bij. Zo wordt er gezegd dat je uniek en origineel moet zijn, 'want er zijn al zo veel reviews over de nieuwe Maybelline mascara'. Als ik die mascara heb, en er zin in heb om er foto's van te maken en een artikel bij te schrijven, dan doe ik dat gewoon, ongeacht of er al duizend reviews van te vinden zijn. 

4. Verwacht niet te veel
Vooral omdat er veel succesvolle blogs zijn verwacht je al snel dat jouw blog dat ook wordt. Als dat zo is kan ik je nu alvast een disclaimer geven (sorry), maar dat gebeurt nou eenmaal niet. Ik heb zelf altijd uit plezier geblogd, en daar ben ik nog steeds blij mee. 

5. Houd er plezier in
Als je eenmaal lekker aan het bloggen bent is het belangrijk, zoals ik al zei, dat je er plezier in blijft houden. Ik heb ook nog lang geen duizenden bezoekers, maar word elke keer weer bij als ik foto's maak, artikelen schrijf en ze met trots online zet. Houd dat gevoel! 
Zodra je meer gaat verwachten en je af gaat vragen waarom je geen meer volgers krijgt is die lol en plezier er grotendeels af, en dat is zonde!

Dit waren een paar tips die ik heb gegeven aan de lezeres, en een paar tips die ik het later ook nog waard vond om te delen. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad, en ook als je zelf geen blog hebt hoop ik dat je het een interessant artikel vond. <3 font="">

Liefs,
Jorine


You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3