Furry Friend TAG

zaterdag, oktober 03, 2015
Morgen is het dierendag, en omdat ik ontsettend veel van mijn kat houd, en me bedacht dat ik nog nooit echt aandacht aan hem besteed had op mijn blog, leek het mij leuk om de Furry Friend TAG te doen. Een populaire TAG met 9 vragen over je huisdier, lees snel verder!


Wat is de naam van je huisdier? 
Jip! 

Wat voor dier is het en wat voor ras? 
Jip is een kat, alleen weten we niet precies welk ras omdat hij een zwerfkat was, dus houden we het gewoon op een vuilnisbakkenras.

Hoe lang heb je je huisdier al? 
Wij hebben Jip sinds september 2004, dus al meer dan 11 jaar.


Hoe heb je je huisdier gekregen? 
Dit vind ik persoonlijk een erg mooi verhaal, het was 2004, en we waren net verhuisd naar Callantsoog. Omdat zo'n nieuw huis nogal kaal is, besloten mijn ouders om een kat in huis te nemen. Ze wisten dat ik dat dolgraag wilde, en vooral mijn moeder houdt ook erg veel van katten. In de krant vonden mijn ouders een advertentie van het asiel over een kat, Jip. Het was voor hun liefde op het eerste gezicht, en daarom belde ze meteen naar het asiel. Toen bleek helaas dat er mensen net voor hun waren, en Jip was dus al weg. Na een paar dagen werden mijn ouders gebeld door het asiel Jip niet goed samenging met de katten van zijn oude baasje, en of we hem alsnog wilde hebben. En zo zijn we aan Jip gekomen. Ik geloof echt in voorbestemde liefde, en dit bewijst het wel weer!

Hoe oud is je huisdier? 
Jip was ongeveer 0-2 jaar toen we hem kregen, dus zal hij nu wel 11-13 jaar oud zijn.

Wat zijn een paar gekke dingen over de persoonlijkheid van je huisdier? 
Jip is heel erg gek en grappig, wij vinden hem nog steeds met de dag leuker worden. Zo vraagt hij vaak heel schattig en bescheiden om aandacht. Bijvoorbeeld wanneer ik 's ochtends de tafel afruim en hij op het blad in de leuken gaat zitten, elke keer als ik langsloop  haalt hij dan heel schattig zijn pootje naar me uit. 
Dit doet hij ook als hij op schoot wil, eerst gaat hij je heel lang vragend aankijken, en dan steekt hij steeds zijn pootje naar je uit en komt uiteindelijk heel langzaam op schoot. Jip is niet schuw of bang ofzo, hij is gewoon heel bescheiden.
Maar naast bescheiden is Jip ook een eersteklas clown. Dan probeert hij een vliegje aan de andere kant van het raam te vangen of speelt hij met zijn eigen staart. 
Oh, en daarnaast noem ik het altijd een 'Homo kat' (serieus, ik heb niks tegen homo's!), maar hij kan lopen zoals doutzen kroes op de catwalk en is vaak te pussy (haha woordgrap, okey niet grappig Jorine) om te vechten met andere katten.Wat betekent de relatie met je huisdier voor je? 
Best wel veel! Vooral omdat Jip gelinkt staat aan dit huis en omdat ik nog een aantal herinneringen met Jip en mijn vader heb, is hij best belangrijk voor me.
Maar ook wanneer ik me even down voel, ziek ben of pijn heb, komt Jip automatisch lief bij me liggen. Ze zeggen dat alleen honden dat doen, maar katten dus ook.

Wat zijn je favoriete herinneringen aan je huisdier? 
Pfoe, dat zijn er veel! Ik denk dat ik niet één specefieke herinnering heb, naast het ophalen vanuit het asiel. Ik geniet vooral van de momenten dat Jip lekker bij me komt liggen.
Nou..... Even later kwam ik erachter dat ik wel een heel grappige recente herinnering aan Jip heb, die ik niet snel zal vergeten. Het was ongeveer een week geleden dat er een paar mannen bij ons thuis kwamen om de vloer in de keuken en in de gang opnieuw te waxen. Nou is dat alles behalve ideaal wanneer je een kat in huis hebt die nooit weet of hij nou naar buiten of naar binnen wil. Dus hadden we ter goede voorbereiding Jip met kattenbak en al al naar mijn kamer gebracht. Dat was ook nogal gedoe, omdat Jip altijd naar boven wil en op mijn bed liggen. Maar dan draag je hem een keer naar boven en sluit je hem op op mijn kamer, dan krijst hij de hele boel bij elkaar. Maar goed, het was gelukt en mijn moeder en ik waren er behoorlijk trots op.
Toen ik erachter kwam dat het regende, liep ik nog even voorzichtig naar mijn kamer om wat extra mascara mee te nemen, en heel verrassend, schoot Jip langs me heen, de trap af, die de mannen van de vloer nét hadden gedweild. Je raad het al, Jip glijdt uit, en het was te grappig om te zien.

Wat zijn de koosnaampjes die je hebt voor je huisdier? 
Dat zijn er heel veel, haha! 
Jippermans, Jippie, Sufkat, baby, Jipjip, en ga zo maar door.Dat waren alle 9  vragen, ik hoop dat ik ze een beetje goed beantwoord heb. Morgen is het dierendag, en over het algemeen doen we daar vrij weinig aan. Ik geef Jip meestal een snoepje met dat als excuus, maar voor mij heeft elke dag wel een excuus om Jip een snoepje te geven (en stiekem ook één voor mezelf).

Wat doe jij op dierendag, en wat voor huisdier heb je?

Lots of love,
Jorine

You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3