DIY Schoolspullen

dinsdag, augustus 25, 2015


Hi! Helaas is de school voor mij al een week begonnen, voor sommige begint hij vandaag of je hebt nog lekker een weekje vakantie. Het leukste aan een nieuw schooljaar vind ik altijd de nieuwe schoolspullen, je kunt opnieuw helemaal losgaan met DIY's om jouw spullen zo leuk mogelijk te maken. Want geef toe, dit maakt school ook een heel klein beetje leuker. Een heel klein beetje maar, maar toch.Ik wilde dit eigenlijk in video vorm opnemen, maar dat bedacht ik me toch iets te laat. Dus alle schoolspullen waren al af om te laten zien hoe ik het maak. Het zijn dus meer inspiratie foto's, met een kleine beschrijving van wat ik heb gedaan. Gelukkig spreekt het meeste voor zich, dus kijk lekker verder!

1. Het Tumblr-boek

Wat heb je nodig?
- Je boek
- Laptop
- Printer
- Lijm
- Eventueel washi tape of stickers

Hoe je dit maakt:
Voor dit boek heb ik allemaal verschillende plaatjes in zwart-wit op Tumblr gezocht. Je kunt helemaal doen wat je zelf leuk vind! Ik koos voor zwart-wit, maar pastel of alles in thema van het vak is ook super leuk. Vervolgens heb ik een collage gemaakt in PicMonkey, dit hoeft niet, maar ik vond het wel handig. Dit kan overigens ook gewoon in world. Zo weet je alvast hoe je je plaatjes wilt hebben en hoe groot je ze moet afdrukken. Daarna heb ik het document opgeslagen en uitgeprint. Vervolgens heb ik ze allemaal uitgekipt en opnieuw neergelegd hoe ik het wilde, nog wat geschoven, en vervolgens opgelijmd. Als je het leuk vind kun je ook nog wat washi tape of stickers toevoegen. In de rechterbovenhoek heb ik een heel klein hartje geplakt die je bijna niet ziet. En dan ben je al weer klaar! Hiervoor hoef je echt niet super creatief te zijn want het is heel makkelijk maar wel erg leuk.

2. Het vlaggentjes boek


Wat heb je nodig?
- Je boek
- Washi tape
- Schaar
- Stukje touw
- Lijm
- Eventueel een fineliner

Hoe je dit maakt:
Eerst knip ik een stukje touw af, ongeveer even groot als mijn boek. Daar vouw ik allemaal even lange stukjes washi tape omheen, waar ik vervolgens driehoekjes uitknip zodat het echte vlaggetjes worden. Het geheel lijm ik op het boek. Aan de zijkanten vouw ik hem om, en doe ik er even een stukje washi tape op, zodat de lijm daar ook goed droogt. Als finishing touch schrijf ik onder een mooie quote van Ed Sheeran, en doe ik nog wat extra washi tape in de rechterbovenhoek. 

3. Tartan print

Wat heb je nodig?
- Je boek
- Washi tape
- Schaar 

Hoe je dit maakt:
Het leuke van deze DIY is dat je er absoluut niet creatief voor hoeft te zijn, dit kan echt iedereen! Het enige wat ik deed was random wat stukjes washi tape plakken in een leuk patroontje. Ik deed eerst de verticale strepen allemaal even ver uit elkaar, en de horizontale heb ik speels gelaten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, met zo veel kleuren als je zelf wilt.

4. Confetti everywhere

Wat heb je nodig?
- Je boek
- Gekleurd papier
- Perforator
- Lijm

Hoe je dit maakt:
Allereerst vouw je het gekleurde papier zo vaak mogelijk dubbel, dit scheelt heel veel tijd. Daarna perforeer ik er heel veel rondjes confetti uit. Vervolgens leeg ik de perforator, en lijm ik al het confetti op. Dit is wel echt een geduld klusje, al helemaal als je net zo precies bent als ik. Ik wilde namelijk een soort ombre effect creëren, door het aan de onderkant voller te maken dan aan de bovenkant. Dit hoeft natuurlijk niet, maar ik vond het wel een leuk detail. 

5. Een envelop voor goede cijfers

Wat heb je nodig?
- Je boek
- Papier met een leuk printje
- Washi tape
- Lijm
- Schaar
- Eventueel stickers 

Hoe je dit maakt:
Het leuke van deze is dat ik dit vorig jaar ook heb gemaakt, maar dan voor mijn Scheikunde. Aan het begin van het jaar zei ik heel stoer dat als ik ooit een 10 haalde, die daar in kwam. Natuurlijk geloofde niemand dat (begrijpelijk), maar aan het einde van het jaar zaten er mooi 2 SO's in!
Oké, leuk detail, maar nu ga ik vertellen hoe je dit zelf maakt. 
Eerst printte ik deze grafische print uit. Als je zelf leuk papier hebt, kan dat natuurlijk ook. Vervolgens vouwde ik een envelop met deze tutorial. Die plakte ik zo op, dat de opening aan de bovenkant zit, anders kan er natuurlijk niks in. Op de randjes en hoekjes plakte ik nog wat washi tape, en ik plakte nog wat extra stickers op het boek, omdat het anders zo leeg was. Klaar!

6. Tumblr 2.0

Wat heb je nodig?
- Je boek
- Tumblr of andere leuke plaatjes
- Lijm
- Schaar
- Washi tape

Hoe je dit maakt:
Ik zocht wat leuke plaatjes op in mijn oude agenda, en vond onder andere deze drie. Met een schaar knipte ik de randjes en hoekjes en beetje leuk, en daarna plakte ik ze op mijn boek. Ook hier deed ik nog wat extra washi tape op een hoek, omdat dat het net helemaal af maakte. And you'e done! Serieus, iedereen kan dit.


7. Ananananananas

Wat heb je nodig?
- Je schriftje of boek
- Laptop of computer
- Printer
- Snijmat
- Scherp snijmesje
- Keukenspons
- Washi tape
- Verf 
- Schaar

Hoe je dit maakt:
Deze vind ik zelf erg leuk :). Niet het best gelukt, maar ik vind ze alsnog erg cute geworden. Eerst zocht ik op internet naar een plaatje van een ananas in sjabloon. Als je bij google intikt (welk voorwerp je wilt) + stencil, krijg je veel handiger uit te snijden sjablonen. Daarna heb ik het ZWARTE GEDEELTE van het sjabloon uitgesneden met de snijplank en het snijmesje. Dit was nogal een gepriegel, en geduld klusje. Dus als je niet heel veel geduld hebt, zou ik zeker geen ananas aanraden. Toen hij helemaal uitgesneden was, heb ik het sjabloon op mijn schriftje vastgezet met washi tape, dit kun je er namelijk makkelijk afhalen. Met mijn keukenspons en verf, depte ik voorzichtig de verf over het sjabloon. Maak de tape los, en doe de volgende. Tadaaa! Super cute toch? Als finishing touch printte ik nog scrabble letters uit, en knipte de letters uit 'Duits' uit, als etiket. 

8. Happy feather 

Wat heb je nodig?
- Je boek of schriftje
- Washi tape
- Schaar of mesje
- Viltstift 
- Krasletters 

Hoe je dit maakt:
Voor de laatste DIY heb ik deze leuke veertjes uit washi tape gemaakt. Zoals je ziet heb ik eerst mijn schriftje gekaft, omdat het anders niet mooi was. Je kunt ook gewoon een effen schriftje kopen, maar dat vond ik zonde. Daarna heb ik de veertjes uit het washi tape gesneden met hetzelfde mesje en snijmat als de vorige DIY. Je kunt ook gewoon een schaar gebruiken, maar ik ben gewoon erg precies :). Daarna heb ik ze opgeplakt op het schriftje, en het 'steeltje' getekent met een bruine stift. 
Om de naam van mijn vak op te schrijven, heb ik krakelers gebruikt. Ik heb geen idee hoe ze heten of dat ze nog te koop zijn, want ze zijn al erg oud. Je kunt ook gewoon schrijven of stempelen, ook erg leuk. En dan ben je al weer klaar! 


Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien wat ik met mijn boeken en schriftjes deed om dit jaar te overleven. Misschien haal je er inspiratie uit voor nog dit jaar, of volgend jaar. Ik ben erg benieuwd wat jullie met je schoolspullen doen. Versieren jullie ze ook, of doe je alleen maar de kaft? Let me know!

Love,
Jorine

You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3