Tips voor een minimale toiletas

vrijdag, juli 03, 2015


Hi! Een grote struggle van mij op het gebied van vakanties is meestal het inpakken. Vanavond vertrek ik op scoutingkamp, dus ben ik al een paar dagen bezig met het inpakken van mijn tas(sen). Ik ben namelijk precies zo'n type dat altijd de grootste toilettas meeneemt, en vervolgens de helft niet gebruikt. Daarom heb ik de afgelopen jaren mijn eigen tips bedacht waarmee mijn toilettas een stuk compacter wordt, en ik daadwerkelijk alles gebruik. Kijk snel verder voor mijn tips!


1. mini's
De eerste tip is vrij cliché, namelijk het gebruik maken van mini's. Waarschijnlijk heb je er thuis wel een aantal liggen, die je gratis krijgt bij hotels, magazins of producten. Ik bewaar deze altijd zodat ik ze later mee kan nemen op reis. Er zijn bijvoorbeeld heel veel mini douche gels, die je één keertje kunt gebruiken, perfect voor wanneer je een weekendje weggaat. Ik bewaar zelf altijd de mini's die ik gratis krijg of meeneem, en die bewaar ik speciaal voor deze gelegenheden. 
Dit zijn alle mini's die meegaan in mijn toilettas. Vooral handig omdat je ze achteraf gewoon kunt weggooien.

2. reissetjes
Een andere tip is iets minder belend, maar zo ontzettend handig. Het is namelijk reissetjes. Deze heb ik de laatste tijd bij meerdere merken gezien, waaronder bij de action, primark en kruitvat. Het zijn lege mini flesjes die je zelf kunt vullen met shampoo, conditioner of douchegel. De hoeveelheid is precies genoeg voor één of twee weken. Nadat je het hebt gebruikt, kun je ze gewoon afwassen in de vaatwasser en later weer opnieuw gebruiken. Ikzelf heb een setje van de action, waar naast de flesjes ook potjes bijzitten. Die vul ik met mijn dag- en nachtcrème of bijvoorbeeld vaseline. 
Ik gebruik de flesjes en één potje van het reissetje van de action. In de linker zit shampoo, in de rechter conditioner, en in het potje bewaar ik mijn dag- en nachtcrème. 


3. multifunctionele make-up
Dit is iets waar ik erg veel gebruik van maak op reis. Sommige make-up producten die eigenlijk voor slechts één doeleinde bedoeld zijn, kun je voor meerdere dingen gebruiken. Sommige vinden het gek, maar als je er langer over nadenkt is het vrij logisch. Wenkbrauwpoeder en oogschaduw zijn beide aparte producten, maar eigenlijk is het gewoon precies hetzelfde, maar dan met een andere naam. Het is allebei poeder. En de kleuren van mijn catrice wenkbrauwpoeder vind ik ook mooi om als oogschaduw te gebruiken. Ik heb zelfs twee kleuren, zodat je er een echte look mee kunt maken. 
Waarmee je dit ook kunt gebruiken is lippenstift en blush. Blush is namelijk niet iets dat ik het meeste nodig heb in mijn make-up, maar toch vind ik een gezond blosje wel mooi. Om dat toch te creëeren, kun je in plaats van twee producten mee te nemen ook lippenstift op je wangen doen. Het is in principe hetzelfde als vloeibare blush uit een stick. Wat nog handiger is, zijn 2 in 1 make-up producten, zoals een 2 in 1 blush en lippenstift. 

Al mijn make-up dat ik meeneem. Het wenkbrauwsetje en de lipstick gebruik ik als 2 in 1, de rest is gewoon zo minimaal mogelijk. En ja, ik neem expres geen steel van de poeder kwast mee, omdat het zo weer ruimte scheelt.

4. wat gebruik ik echt?
Dit is ongetwijfeld de belangrijkste tip als het gaat om een minimale toilettas. Bedenk goed voor jezelf welke producten je écht gebruikt op reis en op vakantie. Gebruik je normaal geen foundation, neem het dan ook niet mee! Probeer ook te bedenken wat je op vakantie gaat gebruiken, wanneer je toch de helft van de dag in de zon, zee of in het zwembad ligt. Waarschijnlijk gebruik je (ik iniedergeval) een stuk minder make-up. Normaal draag ik altijd complete gezichtsmake up, maar op vakantie heeft dat niet heel veel nut, dus laat ik het liever thuis. Ook neem ik op scoutingkamp vaak geen conditioner mee. Vaak kan ik wel iets lenen van een vriendin of ander meisje, en als dat niet zo is (nog nooit gebeurt) dan vergaat de wereld ook niet meteen. 
Mijn echte essentials. Zonder dit kan ik niet. In de koker zit trouwens mijn tandenborstel. 
5. vermijd grote flessen en tubes
Deze tip is een soort van samenvatting van alle voorgaande tippen, maar goed. Het gaat namelijk om het vermijden van grote flessen, zoals shampoo, conditioner en douche gel. Daarvoor kun je de bovenstaande tips gebruiken. Maar ook voor grote flessen zoals zonnebrand kun je mini's meenemen. Ik zou dit niet zo snel thuislaten, omdat het toch vrij belangrijk is met warm weer, maar ik neem wel altijd een klein flesje van Nivea mee. Ook grote flessen als droogshampoo, haarcrème, mousse en haarlak laat ik gewoon lekker thuis, want geloof me, met al dat zout en chloor komt er echt helemaal niks van. 

Alles bij elkaar!


Dit waren al mijn tips op het gebied van een minimale toilettas. Ik heb nog steeds niet de kleinste toilettas van allemaal, maar door deze tips komt het wel aardig in de buurt, vind ik. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad, en de tips gaan gebruiken voor op reis. Als je deze zomer niet weggaat, kun je het natuurlijk ook gebruiken voor logeren of weekendjes weg. 

Liefs,
Jorine

You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3