Review: Bourjois Healthy Mix Foundation

woensdag, juli 08, 2015


Hi! Ik heb al enige tijd de regel met mezelf afgesproken dat ik alleen maar nieuwe make-up mag kopen als ik iets anders heb opgemaakt. Gelukkig was mijn oude foundation al een tijdje biiijjna op, dus kon ik eindelijk een nieuwe uitzoeken. Ik ben gegaan voor de Healthy Mix van Boujois. Benieuwd wat ik er van vond? Lees verder voor mijn mening!

De verpakking:
De verpakking is vrij simpel, maar ik vind hem wel leuk. De flacon is van glas, wat ik erg chique vind staan. Het is wel kwetsbaarder, zeker in je tas. Maar ik heb er zelf geen problemen mee. De foundation komt eruit door middel van een pompje, ben ik erg blij mee! Ik vind het namelijk stukken hygiënischer dan met een tube, en je krijgt er ook meer uit voor mijn gevoel. 
Boujois belooft ook nogal wat, namelijk: 
 • Je huid blijft 8 uur lang gehydrateerd 
 • Blijft 16 uur lang zitten
 • Frisse en smeltende textuur
 • Egaliseert en corrigeert imperfecties 
 • Laat de huid ademen
 • Abrikoos voor de helderheid
 • Meloen voor de hydratatie
 • Appel voor bescherming van de jeugdigheid
Dat is nogal wat! Ben benieuwd of hij alles ook kan waarmaken...
.

Ingredienten:
Op basis van water, yes! Ik heb een erg vette huid, zeker aan het einde van de dag. Dan is het zeker aan te raden om een foundation te kopen die op basis van aqua (water) is, in plaats van olie. 

Kleur:

Ik koos voor kleur 53 Light beige, de op twee na lichtste kleur. De andere kleuren zijn:
 • 51 – Light Vanilla
 • 52 – Vanilla
 • 53 – Light Beige
 • 54 – Beige
 • 55 – Dark Beige
 • 56 – Light Bronze
 • 57 – Bronze
 • 58 – Dark Bronze
Swatches:
Dit komt er ongeveer uit een halve keer pompen. één keer moet zeker weten genoeg zijn voor je hele gezicht, er komt namelijk best veel uit vind ik. 
 Smeren maar....En zo ziet de kleur eruit als ik hem helemaal uitsmeer. Ik vind het mooi! Oneffenheden zijn bedekt, het is mooi mat en past perfect bij mijn huid. 

Op mijn gezicht:


Let's get naked.... Dit is mijn gezicht met helemaal geen make-up op. Ik heb alleen mijn dagerème op, verder helemaal niks. Zoals je wel ziet is mijn huid heel onzuiver. Op het moment gaat het wel redelijk, maar ik vind het wel tijd voor een laagje foundation. 


En zo zie je hier mijn gezicht met alleen maar foundation op, verder niks. Wauw, ik houd van dit effect! De dekking, wow. Daarnaast worden roodheden in mijn gezicht mooi, natuurlijk bedekt, maar ook niet zo dat het heet cakey lijkt. Het effect vind ik juist heel natuurlijk! 

Als laatste zie je hier met de rest van mijn make-up op. Ik heb de foundation afgepoederd, en geen concealer gebruikt omdat ik dat niet nodig vond. Ik draag verder nog blush, wenkbrauwpoeder, oogpotlood, mascara en lippenbalsem. 

Oordeel:
Ik vind het een hele mooie foundation, zeker een nieuwe favoriet! De kleur past echt perfect bij mijn huid en ik vind het effect erg mooi en natuurlijk. Wel worden eventuele donshaartjes op je gezicht extra geaccentueerd, dus als je daar iets tegen hebt kun je deze beter niet kopen. 
Boujois beloofde dat hij tot 16 uur zou blijven zitten. Ik heb het geprobeerd, maar een volle 16 uur blijft hij niet mooi. Zeker wel 10-12 uur, en daar ben ik ook dik tevreden over. Wat ik een groot voordeel vind vergeleken met mijn vorige foundations is dat hij aan het einde van de dag niet zo gaat glimmen. Ik heb absoluut niks anders gedaan met afpoederen, dus daar ligt het niet aan. Meestal loop ik er aan het einde van de middag al bij als een glimworm, maar hierbij had ik dat totaal niet! Zeker een groot pluspunt. 

Voordelen:
 • Pompje
 • Mooie flacon
 • Dekt goed
 • Natuurlijk effect
 • Gaat niet snel glimmen, blijft mooi mat
 • Mooie textuur, niet te dik of te dun
Nadelen:
 • Accentueert eventuele donshaartjes wel
 • Blijft geen volle 16 uur zitten. Wel 10-12 uur
 • De prijs: €14,99 vind ik vrij veel voor één product
 • Niet heel veel variatie in kleur
 Bourjois Healthy Mix is online, bij de DA, Douglas en ICI Paris XL te koop voor €14,99.
Wat voor foundation gebruik jij?

Love, 
Jorine

You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3