Will Grayson, Will Grayson & Boy7

woensdag, juni 17, 2015

Hi guys! Wow, looong time no talk... Maar ik ben weer terug! De laatste tijd ben ik steeds meer bezig met lezen. Ik ontdek steeds leuke boeken, die ik vervolgens in één ruk uitlees. Ik laat jullie vandaag twee boeken zien, waar ik heel enthousiast over ben, dus kijk snel verder!
WILL GRAYSON, WILL GRAYSON

" De paden van de heteroseksuele Will en homoseksuele will- beiden op zoek naar liefde - kruisen elkaar op een bizarre locatie in Chicago. Vanaf dat moment raken hun levens in
een stroomversnelling die uitmondt in een krankzinnige, flitsende musical." 

Dit boek is geschreven door John Green en David Levithan, absoluut een goede combinatie van twee top-schrijvers uit Amerika! John Green vertelde Will, en David Levithan will. 
Het boek gaat over twee totaal verschillende jongens, met dezelfde naam wiens levens in elkaar vermengt raken in een rare ontmoeting. In het boek raken ze steeds meer met elkaar verwikkeld, omdat het hele boek draait om de musical van Tiny Cooper. 

Het boek is hoofdstuk om-en-om geschreven vanuit de ogen van Will en vanuit de ogen van will. In het begin vond ik het een beetje vaag, maar achteraf word het steeds duidelijker (ook het hoofdlettergebruik). Het gaat onder andere over homoseksualiteit, liefde en heel veel goede humor. Zeker een aanrader!
♥︎♥︎♥︎♥︎


BOY7

" Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid." 
De hype rondom Boy7 begon nadat het is verfilmd begin dit jaar. Daarvoor kende ik het al, omdat ik er twee jaar terug al in begonnen was. Toen kwam ik er maar niet doorheen, maar nu snap ik echt niet waarom, want man wat is dit GOED! Het boek is heel sterk geschreven, op een manier dat je maar nieuwsgierig blijft. Op een gegeven moment kom je achter de waarheid, maar dan nog blijft het spannend. Het einde had ik echt totaal niet verwacht, wat het juist leuk maakt. Ik wil altijd eerst het boek lezen, en daarna de film. Dus nu mag ik :). 
♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎

Wat lezen jullie graag?

Liefs,
Jorine


You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3