6 makkelijke haarstijlen voor de zomer

dinsdag, juni 23, 2015


Zondag was het eindelijk officieel zomer. Het weer in Nederland blijft nog een beetje raar en wisselvallig, maar wat wil je. Als het warmer is vind ik het persoonlijk toch fijner om mijn haar meer opgestoken te hebben, omdat het anders te warm word in mijn nek (struggles). In dit artikel laat ik een aantal kapsel inspiraties zien voor mooier weer!
De eerste is een vrij simpele lage paardenstaart. Om het iets extra's te geven heb ik hem gemaakt met twee twists van opzij. Die plukken heb ik gewoon ingedraaid, en daarna vastgebonden. Om het af te maken heb ik een pluk haar uit de staart om het elastiek heen gebonden en vastgezet met een speldje. 


De volgende is iets simpeler, maar wel iets wat je nu heel veel ziet. Los haar met een knotje bovenop is helemaal festival, en zomer proof. Wat ik hier heb gedaan is super simpel, gewoon een pluk bovenop mijn hoofd gepakt, ongeveer van oor tot oor, en daar een simpel knotje in gedraaid. Je kunt gaan voor een donut knot, of zoals ik deed, een messy knotje. 


Dit is iets wat ik persoonlijk heel vaak draag. Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik een hekel heb aan mijn voorste plukjes (ik had ooit een pony die ik heb laten weg groeien, maar nu valt het steeds voor mijn gezicht). Daarom draai of vlecht ik deze plukjes vaak in, en zet ze vast met speldjes. Makkelijk, handig en het staat ook erg leuk vind ik! Je kunt hierin variëren door ze allebei helemaal naar achteren te brengen, en daar samen vast te zetten met een elastiekje. Je kunt ook vlechtjes maken of gewone plukjes. 

Tijdloos en altijd goed, een vlecht. Ik heb een zijvlecht gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een vlecht achter maken, invlecht, whatever. 

Ik ben altijd al een beetje obsessed geweest met knotjes, dat kwam omdat ik vroeger die ballerina's altijd zo bewonderde met hun perfecte haar -tot ik het zelf ook deed in mijn roze balletpakje- Nog steeds draag ik het erg veel. Zodra ik thuiskom, hup, haar omhoog. Voor deze foto's besloot ik iets anders te doen dan mijn standaard hoge knot. Ik maakte een lage knot in mijn nek. Tijdens het maken heb ik één van mijn voorste plukken niet meegenomen, en die achteraf in een vlechtje naar achteren gebracht. Ik houd heel erg van die kleine details, die het nét even anders maken dan normaal. 

En tot slot, mijn favoriet. Dit draag ik echt bijna de hele zomer door, namelijk een staart. Supersnel, makkelijk, en je hebt er de rest van de dag geen omkijken meer naar. Zeker met het zeilen is dit zo handig, geloof me. Vaak naar school vind ik het zo een beetje saai, daarom doe ik vaak iets extra's. Ik heb hier, net als bij het eerste kapsel, een plukje om het elastiekje heen gedraaid, en vastgezet met een speldje. 


Ik hoop dat jullie het een leuk artikel vonden, en er misschien inspiratie uit hebben opgedaan. Ik moet nog drie dagen naar school, boeken inleveren, rapport ophalen, en dan heb ik VAKANTIE! My god, zó veel zin in! 

Wat draag jij graag in je haar wanneer het warm weer is?

Liefs,
Jorine

You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3