Zondag 10 mei - Mijn meivakantie 2015

zondag, mei 10, 2015

Hi guys! Het is heel lang geleden dat ik een persoonlijk artikel heb gepost, en ik vind het er toch  een beetje bij horen. Ik vond dit wel een mooi moment, de laatste dag van de vakantie en het begin van een nieuw seizoen. Goed, officieel was het al lente, maar nu heeft het weer het ook eindelijk door. Lees snel verder!
Om te beginnen heb ik dus vakantie. Naja, gehad. vandaag is de laatste dag, en morgen moet ik helaas alweer naar school :(. Ik heb vandaag heerlijk voor het eerst in een jurkje met blote benen in de achtertuin gezeten terwijl de zon heerlijk scheen. Vandaag is het ook moederdag, en normaal zijn wij nooit van dit soort dagen, maar daarom leek het mij nou juist leuk om een onverwachts cadeau te geven. Ze was er gelukkig heel blij mee. 

Deze vakantie heeft bestaan uit veel dagen als deze, lekker lui, lekker eten, lekker weer en een goed boek. Nou, ook niet helemaal. Zelfs ik ben deze twee weken behoorlijk actief geweest. Te beginnen met de openingswedstrijd op het Amstelmeer met vrij extreem weer. (We zijn eerste geworden). 

Ik begon de vakantie met een paar dagen Hilversum, naar mijn vriendin Bobbie. Zij vierde alvast haar sweet 16 samen met een vriendin. Meer foto's heb je daarvan al kunnen zien in mijn OOTD. Ook ging ik shoppen in de Primark waarvan de shoplog ook ergens op mijn blog staat. 

En die eerste keer zeilen met de openingswedstrijd was zeker niet de laatste deze weken, want vorige week woensdag zat ik alweer op een boot. Niet van scouting deze keer, maar van de beste vriend van mijn vader. Samen met hem, zijn zoon en kleindochter zijn we woensdag naar Enkhuizen gezeild. 

Wisten jullie al hoe leuk het daar is? We lagen in een heel leuke gemeentehaven, een stuk rustiger dan de drukke jachthaven. We lagen vlak bij een toiletgebouw (heel belangrijk) en een schattig havenwinkeltje. We sliepen gewoon op de boot, geen probleem. Donderdag hebben we niet gezeild vanwege het weer. Uiteindelijk viel het best wel mee, maar goed. Daarom zijn we naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen geweest, zo'n kwartiertje lopen van de haven. Daar hebben we ons de hele dag vermaakt.

Een foto die is geplaatst door Jorine's Life (@jorineslife) op

Vrijdag zijn we weer terug gezeild naar de haven. Daarna heb ik vrijdagavond en zaterdag nog gezeild. Zondag zou mijn moeder ook op de boot komen, maar helaas was het weer te slecht, en zijn we maar naar huis gegaan. 


Zo heel erg was dat niet, want daardoor heb ik nog wel een paar heerlijke relaxt dagen thuis gehad. Ik  ben nog gaan 'thrift shoppen', met vriendinnen afgesproken en ben nog een keer alleen naar Alkmaar gegaan om te shoppen. 


Vrijdag was voor mij een heel spannende dag. Met scouting kunnen wij namelijk een diploma halen voor het zeilen, die had ik twee jaar terug al gehaald. Daarom besloot ik om nu voor hetzelfde te gaan, maar dan voor het roeien. Dit was alleen nog maar de theorie, praktijk komt nog. Gelukkig kan ik zeggen dat ik dik ben geslaagd! 


Mijn vakantie is dus vrij relaxed geweest, met veel zeilen en leren. Daarnaast heb ik mijn kamer ook weer veranderd. Ik heb al eens eerder verteld dat dat bij mij een soort ritueel is, om elke vakantie mij kamer op te ruimen en leuk te maken. Ik heb deze keer vrij veel veranderd en gedecoreerd. Vorig jaar heb ik mijn complete inrichting veranderd. Maar nu heb ik er een bank bij, en alles van decoratie opnieuw neergezet en uitgestald. Zouden jullie het leuk vinden als ik eens een artikel schrijf over interieur? 

Nu ik dit typ (en alweer aan mijn huiswerk moet zitten, maar toch even in mijn agenda kijk) realiseer ik me dat het schooljaar alweer bijna voorbij is. Nog precies acht weken tot de zomervakantie, WOW. Gelukkig hoef ik me niet veel zorgen te maken, want als alles goed blijft gaan ga ik na de vakantie over naar 4VWO. 
Deze week stelt gelukkig ook niet heel veel voor. Maandag, dinsdag en woensdag school en daarna Hemelvaart. Met Hemelvaar ga ik ook op een scoutingkamp, superveel zin in. 

Ik wilde deze blogpost schrijven om toch iets over mijn vakantie en mijn leven te delen met jullie. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om ook eens zo iets te lezen op mijn blog. Voor nu laat ik het hierbij, en ga ik slapen omdat mijn wekker morgen veel te vroeg gaat. 
Welterusten! 

Hoe was jullie vakantie?

Veel Liefs,
Jorine

You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3