Tips voor een minimale toilettas

vrijdag, mei 29, 2015

- foto - 

Hi! Sommige van jullie moeten misschien nog even, maar voor mij is het jaar alweer voorbij. Deze vrijdag hoef ik alleen nog mijn rapport op te halen, en ga ik gelijk op scoutingkamp. Dat bracht mij op een inspiratie voor dit artikel. Mensen die net zo zijn als ik, met een veel te grote toilettas, zullen deze struggle vast wel herkennen. Daarom schrijf ik voor jullie, en vooral voor mezelf, een artikel vol met tips om je toilettas toch zo minimaal mogelijk te houden. 1. Mini's
Waarschijnlijk wist je dit allang, maar mini's zijn echt een must als je voor een tijdje weggaat en weinig ruimte hebt. In een mini heb je hetzelfde product, maar dan in test formaat, zodat je die later kan weggooien. Waarschijnlijk heb je hier nog wel wat van liggen, die je gratis bij een product krijgt, dus die gaan in je toilettas mee!

2. Wat gebruik je echt?
Een andere tip is om te kijken wat je nou écht hebt gebruikt op vakantie. Ik probeer bijvoorbeeld altijd zo goed mogelijk bij te houden wat ik echt gebruik, en wat niet. Zo weet ik wat ik de volgende keer beter thuis kan laten, of juist mee moet nemen. Zo weet ik bijvoorbeeld dat ik een foundationkwast op een scoutingkamp niet gebruik omdat ik net zo goed mijn vingers gebruik. Hetzelfde geldt voor haarverzorging, die crèmes laat ik allemaal thuis. 

3. Reisverpakkingen
Dit is iets anders dan mini's, en als je het mij vraagt echt de uitvinding van de eeuw. Je kunt ze op dit moment wel bijna overal kopen. Ik heb een setje van de Action, maar ik heb ze ook bij de Primark en Big Bazar gezien. Het handige hiervan is dat je gewoon je eigen shampoo kunt meenemen, maar dan genoeg voor ongeveer één week. In mijn setje zaten ook potjes, waar je bijvoorbeeld dag-en nachtcrème in kunt doen, of een body butter. De flesjes zijn navulbaar, dus als je ze eerst even afspoelt, kun je er daarna gewoon iets anders indoen. 

4. Beperk grote flessen en grote dingen
Dit is misschien wel het belangrijkste: Beperk de grote flessen in je toilettas. Denk hierbij aan shampoo, conditioner, zonnebrand, tandpasta en een haarborstel. In de plaats hiervan kun je natuurlijk mini's of een reissetje meenemen, of bijvoorbeeld een inklapbare haarborstel. Wat ik zelfs vaak doe is geen conditioner meenemen (wel shampoo, you never know). Als ik op kamp ga is er vast wel een ander meisje waarvan ik conditioner kan lenen, en als dat niet zo is, is het nog steeds niet het einde van de wereld. Zonnebrand zou ik niet zo gauw overslaan, daarom heb ik een klein flesje van Nivea. 

5. Multifunctionele make-up
Als je, net als ik, echt niet zonder make-up kan, is het een tip om de producten die je meeneemt zoveel mogelijk te combineren. Ik neem altijd (waterproof) mascara mee, en poeder. In mijn poeder zit al een sponsje, dat scheelt weer een kwast. Als ik foundation meeneem, breng ik het aan met mijn handen scheelt ook weer een kwast. Blush neem ik nooit mee, daarvoor kun je ook een 2 in 1 blush/lippenbalsem gebruiken. Scheelt ook weer één product. Als ik iets voor mijn wenkbrauwen meeneem, is dat een potloodje, omdat het zoveel ruimte scheelt. Als je toch poeder mee wilt nemen, van bijvoorbeeld Catrice, kun je die ook als oogschaduw gebruiken. Het product is in principe hetzelfde, en als je dan uitgaat, heb je met heel weinig producten een complete look. 


Misschien dat je iets hebt gehad aan deze tips, als dat zo is, laat het me weten! Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen, en deze struggles met mij te delen. Voor mij werken ze goed, ik hoop dat dat hetzelfde is bij jou. 
Hebben jullie nog tips op het gebied van minimaal inpakken? Zo ja, laat het me weten, dat kan ik wel gebruiken, haha. 
Alvast een hele fijne vakantie 😘

Liefs, 
Jorine


You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3