Mijn haar routine

vrijdag, mei 22, 2015


'Als je haar maar goed zit'. Precies, dat is nou eenmaal heel belangrijk! Ik geef zelf ook heel veel om mooi verzorgd haar. Dat vind ik misschien nog wel belangrijker dan een mooi model. Want al heb je zulke mooie laagjes, als het haar dof en dood is, vind ik het zonde. Jaren heb ik gezocht naar de perfecte haarverzorging voor mijn haar. Nog steeds niet helemaal gevonden, trouwens. Wel gebruik ik een aantal hele fijne producten en trucjes die er wel bij helpen. 
Ik was mijn haar eens in de 2 of 3 dagen. Daarom heb ik dit ook per dag ingedeeld .


Dag 1:

Ik was mijn haar altijd met de shampoo van Andrélon Oil en Care. Geloof me, beste shampoo ooit! Ik gebruik een andere conditioneer, omdat ik olie in mijn haar wil, maar ook volume. Door de conditioneer van Andrélon Volume & Care te gebruiken, heb ik het gevoel dat het wel werkt.
Ik douche altijd s' avonds, dus ik sla slapen met nat haar. Ik houd niet van föhnen, daardoor staat het alle kanten op, en wordt mijn haar droog. Bovendien is de volume er dan in een paar uur al uit. Mijn haar droogt dus tijdens het slapen. Meestal doe ik het in een knot of vlecht, maar soms vind ik het fijn om het juist los te doen, zodat het de volgende dag 100% droog is. Het aller-belangrijkste is om je haar NIET door te borstelen als het net gewassen is. Je haar is dan breekbaarder, dus je hebt eerder kans op gespleten haarpunten. Ik borstel mijn haar ook pas de volgende morgen. 

Dag 2:

Als ik de volgende dag opsta, moet ik kiezen wat ik deze dagen met mijn haar wil. Het is heel erg glad, dus een knot of staart zakt snel uit. Als ik daar zin in heb, doe ik altijd wat mousse in mijn haar. Ik gebruik die van Kruitvat eigen merk, en hij doet zijn werk goed. 
Als ik denk dat ik mijn haar los wil dragen, doe ik altijd wat glanscrème in mijn haar, zodat de puntjes wat mooier vallen en er verzorgder uit zien. De crème die ik gebruik komt, serieus, van de Action, en hij is zo goed! 

Dag 3:

Op de derde dag begint mijn haar meestal wat vettig te worden. Bij mij betekent dat ook dat het zo gaat 'hangen' en futloos is. Tijd voor volume dus! Als het naast futloos ook echt vettig wordt, doe ik er droogshampoo in. Die ik gebruik is van L'oréal. 
Als mijn haar alleen een beetje futloos is, doe ik wat volumepoeder bij mijn haarwortels. Daarna ga ik er met mijn vingers doorheen zodat het zich kan verspreiden. 
Dit is hoe ik ervoor zorg dat mijn haar goed door de dag komt. Heel erg veel producten gebruik ik niet, ik heb het gevoel dat het dan averechts werkt. De ideale routine is dit nog niet, hij komt er wel in de buurt :). Ik zal jullie hierover up to date houden. 

Wat is jouw favoriete haarstyling product(en)?

Liefs,
Jorine

You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3