Waarom ik van Italië houd

woensdag, maart 04, 2015

In mijn vorige artikel heb je al kunnen lezen dat ik deze vakantie op wintersport ben geweest in Italië. Mijn eerste keer op wintersport, mijn eerste keer in Italië. Dat vraagt om een artikel! Ik laat jullie vandaag 10 dingen zien waarom het allemaal zo leuk was. De pizza's 

DO I NEED TO SAY MORE?! Pizza's + Italië = een goddelijke combinatie, net als deze pizza Margarita trouwens. Opzicht wel logisch, dat de pizza's in Italië zelf het lekkerst zijn, maar dan moet je ze natuurlijk wel eerst geproefd hebben. 
Mijn privé hotel kamer
Jaja, een hele week lang 'op mezelf wonen'. Van tevoren had ik de deal gemaakt dat Gert en mijn moeder op één kamer mochten slapen, als ik mijn eigen kamer zou krijgen. En ik kreeg me zin :). Ik had de kamer van de reisleider, Gert dus, en lekker luxe. Extra groot balkon, ruime badkamer, billen afspoel ding (Ik snapte nog steeds niet hoe hij werkte haha) en een huge tweepersoonsbed voor mij alleen. Living the good life! ☮
Hoe lief de mensen zijn
Dit mag echt even gezegd worden. Ik kan natuurlijk niet over een heel land van 60 miljoen inwoners oordelen, maar over een dorpje van 52 inwoners natuurlijk wel. Er word ontzettend veel voor gedaan om het jou als toerist zo leuk mogelijk te maken en de mensen zijn echt lief. De eerste avond kregen we dit bordje ham en broodjes van Maria van de bar. Gewoon, omdat ze zo blij was om hun weer te zien. Zo lief!
Het sneeuwt en is mooi weer tegelijk 
Heb je dit OOIT in Nederland gezien? Nee, natuurlijk niet want het is Nedelrand. Nou, in Italië kan het dus wel, want dat heb ik bijna elke dag met eigen ogen gezien. Nooit gedacht dat het mogelijk was om in februari met mijn t-shirt en een chocolademelk in de sneeuw op een terrasje in Italië zou zitten, met volle zon. En dan blijft de sneeuw nog steeds prima om op te skiën, hoe is het mogelijk?

Dit uitzicht vanaf mijn bed
Nog een voordeel van een luxe kamer :). Ik had een supergroot raam die aansloot op het balkon, en dan hield ik de gordijnen zo lang mogelijk open om hiervan te genieten. Het eerste wat ik s' ochtends deed was mijn sloffen aantrekken, en gelijk naar het balkon. Elke keer weer zo'n moment als vroeger toen je er achter kwam dat het s' nachts had gesneeuwd, als je weet wat ik bedoel. 

De taartjes 
Man, wat waren die lekker zeg! Er was een heel klein taartenwinkeltje, met de allerlekkerste taartjes! Dan zijn ze ook nog zo lief om je een extra groot stuk te geven, dus je bent gelijk goed gevuld. Maar even serieus, dit taartje was echt hemels. 
Dít uitzicht
WAUW, ik krijg spontaan weer kriebels als ik naar dit plaatje kijk. Genomen van 3000m, het hoogste punt. Die mooie blauwe lucht, die wolken, zo hoog... Ik ben echt gek op zulke plaatjes!
Het chillen na het skiën
Er gaat niks boven uitrusten na het skiën :). Als je mijn vorige artikel had gelezen, wist je al dat ik bijna elke middag na het skiën mezelf heb teruggetrokken op mijn kamer. Ik vond dat juist fijn. Even die me-time, die ook bij de vakantie hoort. Lekker een boekje lezen, huiswerk maken, of een film kijken in dat heerlijke bed. 
Elke dag dit ontbijt
Ik heb het al zo vaak gezegd, maar je kunt mij écht wakker maken voor een lekker ontbijtje. Gelukkig had ons hotel elke ochtend een zeer uitgebreid ontbijt buffet, dus ik kwam wel aan mijn behoefden. Er was zelfs een broodrooster die je zelf moest bedienen, hoe leuk! Ook was er elke ochtend wel iets van taartjes of ander lekkers bij dat ze over hadden van het toetje. 

Het skien!
Uiteindelijk was het allerleukste hetgeen waarvoor ik gekomen was, namelijk het skiën! Ik had nooit gedacht dat ik het zó leuk zou vinden. 

And we're going back to reality.... Nu ik dit type ben ik net klaar met mijn huiswerk. Heerlijk gevoel altijd. Morgen gewoon weer naar school in plaats van de piste. Jep, that's life. 

Deze week is best saai, ik heb weinig bijzonders of speciaals te vertellen. Gewoon school en huiswerk. Ik ga deze week wel weer echt beginnen met trainen met hardlopen. Na mijn halve marathon heb ik het allemaal een beetje laten schieten, dus had ik afgesproken om na de vakantie weer te beginnen. Ben benieuwd hoe het zal gaan! Ik houd jullie op de hoogte. 

Love, 
Jorine

You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3