Recept: Flourless pancakes

zondag, februari 22, 2015

Ik moet toegeven, ik houd van ontbijten. Als ik opsta heb ik honger, punt. Dus moet ik iets eten (logisch). En wat is er nou leuker dan wakker worden en vervolgens het aller-aller simpelste ontbijt te maken, durf ik met gerustheid te zeggen, wat ook nog eens goddelijk is?! Inderdaad, kijk maar snel verder als je een ochtendhumeur wilt voorkomen ;). 


Wat heb je nodig? 
Nou, zoals ik al zei is dit het makkelijkste recept ooit, dus daarom ook maar 2 (!) basisingrediënten. 
- 1 Banaan
- 2 Eieren
- Boter of olie om in te bakken
- Evt. Kaneel en/of honingWat moet je doen? 
1. Prak de banaan grof met een vork. Doe hem daarna in een blender/keukenmachine (Dat is optioneel, je kunt hem ook helemaal prakken, maar dan word je beslag wat dikker en minder glad.)
2. Doe ook de twee eieren erbij, en mix het geheel tot een mooi beslag. 
3. Voor het gemak doe ik het mengel even in een kom. Dit is het moment waar je eventueel ook kaneel kunt toevoegen, of wat je maar lekker vind. Ik ben dol op kaneel, dus ik doe er een flinke scheut van bij. 
4. Als je dit hebt gemixt, gaan we de pancakes bakken! Ik smelt een beetje boter in een pan, en giet er  een beetje van het beslag in. Let op! Je moet niet het hele beslag in één keer erin gieten, dan breekt je pannenkoek. (Ze zijn best moeilijk te bakken, omdat er geen bloem in zit.) Dus je kunt het beste zo'n typische Amerikaanse pancake vorm maken. Hier mijn poging tot...5. Zo ga je door tot alles op is. Nu kun je er eventueel nog een beetje honing overheen gieten, of suiker op strooien. Ik vond een beetje honing wel lekker, omdat ze niet heel erg zoet zijn van zichzelf.  Daarna is het tijd om ze op te eten! 
Eetsmakelijk ♡

Ik ben benieuwd of jullie dit ook eens gaan maken, of wel eens gegeten hebben. Ik hoop natuurlijk ook dat jullie het leuk vonden om een recept te lezen op mijn blog! 

Lots of love, 
Jorine

You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3