DIY Quote op Canvas

dinsdag, februari 17, 2015


Een paar maanden geleden had ik een filmpje opgenomen en online gezet, overigens een van mijn best bekeken artikelen ooit. Dat ging over een zwaluw op canvas DIY. Vandaag wil ik jullie laten zien hoe je super makkelijk een eigen quote op canvas kunt maken (Het is wel een andere techniek). Ik maakte deze al in de kerstvakantie, en was eerlijk gezegd vergeten dat ik de foto's nog had, toen ik ze gisteren weer tegenkwam. Het maakt gelukkig niet uit, dus deze hadden jullie nog tegoed.


Wat heb je nodig?
- Canvas doek
- Verf, in dit geval aquarel
- Kwasten
- Potlood/gum
- Permanent marker, het liefst verschillende diktes
- Evt. Föhn 


Aan de slag!

Eerst verf ik het doek helemaal. Je kunt ervoor kiezen om dit in één egale kleur te doen. Je kunt het ook in een soort ombre maken, zoals ik deed. Natuurlijk ben je helemaal vrij in welke kleuren je gebruikt. Ik vond roze/geel wel leuk en vrolijk in mijn kamer staan, dus het maakt niet heel veel uit. 


Omdat ik echt totaal geen geduld had om te wachten tot alles droog was, föhnde ik het doek droog. Je kunt het natuurlijk ook een paar uurtjes laten drogen, maar daar had ik dus echt geen zin in. Met een föhn is het in ongeveer 5 min. wel helemaal droog, en kun je verder. 

Tijdens het drogen kun je natuurlijk ook alvast een quote uitzoeken! Keuzestress gegarandeerd ;). Ik zocht op sites als tumblr, pinterest en we heart it, maar als je bij google 'quotes' intikt kom je ook al heel ver. Deze quote vond ik leuk, en hier ook wel bij passen.  Ik wilde wel iets met kleur, omdat mijn doek ook fel en vrolijk gekleurd is.  'Color outside the lines'.
Ik twijfelde ook nog over deze... 

Maar deze werd het!Het is handig als je een paar keer je quote schetst voordat je hem op je canvas gaat schrijven. Vooral als je meerdere stiften/fineliners gebruikt, is het slim om te bekijken wat het mooiste staat. Na een paar keer oefenen vond ik dit de mooiste manier. 
Om het zo'n Tumblr-look te geven (ik weet even niet hoe ik het anders moet noemen), is het leuk om elk woord of regel in een andere 'stijl' te doen. Gekruld, aan elkaar geschreven, blokletters, klein, groot, etc. 


Ik trek met een lineaal een paar dunne lijntjes op het canvas. Deze gum ik later toch weer uit, maar het is wel handig om ze dun te houden. Dit hoeft echt niet, maar ik kan niet heel goed recht schrijven, dus gebruik ik ze als hulplijnen. 


Ik ben zo'n mietje die niet gelijk met stift durft te schrijven, dus schrijf ik eerst nog één keer de quote over met potlood. Zo weet ik 100% zeker dat ik het niet meer kan verpesten met stift. -potlood kun je tenminste nog uitgummen-


Nu is het eindelijk tijd om met stiften te schrijven! Dat is niets meer dan de letters die je net met potlood hebt gemaakt overtrekken. Je kunt natuurlijk nog wat meer versieringen toevoegen aan je tekst. Pijlen, sterretjes, krulletjes, wat jij wilt. Ik kwam er later achter dat een paar lijnen wel mooi zijn, dus deed ik die erbij. Dit is natuurlijk geheel aan jou. 
Op het laatst gum je de potlood lijntjes uit, en klaar is kees quote!En dan heb je een hele makkelijke canvas gemaakt, die superleuk staat op je kamer. Ik bedacht me net dat dit ook leuk is om iemand cadeau te doen! Je kunt er ook een tekening op maken, of een tekst voor diegene. Ga ik zeker een keer doen! 
Ik ben benieuwd of jullie dit ook eens gaan maken, of al hebben gemaakt. Let me know!

Liefs,
Jorine

You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3