25 Food vragen TAG

vrijdag, januari 23, 2015

Als er iets is, waar ik een zwak voor heb dan is het eten. Iedereen die mij ook maar een beetje kent weet dat mijn leven te omschrijven is in 2 woorden: Pizza en Nutella. En dat je me echt kunt wakker maken voor een lekker ontbijtje (Sorry, is al eens geprobeerd). Het leek mij wel toepasselijk om eens gedetailleerder mijn hele levensverhaal op het gebied van eten te vertellen in deze TAG. 

 

Wat is je favoriete ontbijt?
Eigenlijk ben ik nooit echt bezig geweest met ontbijten, maar ik merk wel dat ik het steeds leuker ga vinden. Het mooiste moment van de week vind ik altijd de zondagmorgen/middag. Dan slaap ik uit tot een uur of 11, en dan gaan we superuitgebreid eten. Afbakbroodjes, croissantje, jus d'orange, gekookt eitje :).
(En dat terwijl ik nooit honger heb als ik net opsta). Maar gewoon door de week ontbijt ik wel simpel hoor. S' ochtends kan ik brood gewoon niet aan, dus zoek ik meestal een vervanger. En dat verschild per dag van Brinta, Crusli, havermout en cornflakes. Momenteel neem ik bijna elke dag verwenbrinta. (Ja, die met appeltjes en rozijnen). Ik weet dat veel mensen dat gek vinden, maar het is echt heerlijk en warm s' ochtends.

Hoe drink je je koffie?
Ik houd echt van koffie. Niet te vaak, maar af en toe vind ik het heerlijk. Natuurlijk is Starbucks mijn favoriet, maar de dichtstbijzijnde is ook zo'n 50km verder... Dus drink ik het meestal gewoon thuis. Wij hebben echt een fantastische koffiezetapparaat. Daar stop je hele koffiebonen in, en dan gaat hij die malen en dan heb je koffie. Even kort samengevat dan. Daar doe ik dan 2 zoetjes in en klaar.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Ken je die broodjes van de Subway? Vast wel. Nou, ik neem dus meestal een getoasted wit broodje met vlees, kaas, sla, tomaat, komkommer en uitjes. Of eigenlijk net waar ik zin in heb.

Soep of salade?
Moeilijk. Ik zou in de zomer eerder gaan voor een salade. Want als ik op vakantie ben eet ik eigenlijk elke dag salades. Dat komt omdat mijn maag dan minder vet kan verdragen op de een of andere manier, terwijl ik het s' winters juist nodig heb voor mijn gevoel. In de winter vind ik een salade sowieso te koud. Dus eigenlijk kan ik geen keuze maken.

Wat is je favoriete kookboek?
Ik kook nooit echt uit een kookboek. Ik google op een recept waar ik zin in heb, en 9 van de 10 keer beland ik dan weer op de site van Allerhande. Ik print de recepten altijd uit, zodat ik ze voor me neer kan zetten als ik kook. Daarna stop ik hem in mijn kookmap. Dat is een verzameling van al mijn recepten. Dus als antwoord: Kookboek van Jorine?

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Oké, ik denk niet dat iemand ooit had verwacht dat ik dit zou zeggen. Maar ik denk nooit meer zoet (Al is dat wel een wereldramp). Maar ik kan nooit stoppen met eten van tuckjes en borrelnootjes op een feestje. Ik denk dat ik, als ik alleen nog maar zoet kon eten, er wel echt gek van kan worden. Want snoep of chocola als avondeten?! Kom op jongens. 

Welke keuken (land) is je favoriet?
Geen seconde twijfel. Italië. Pizza, pasta, lasagne. Ik vind het allemaal heerlijk.

Wat is je favo foodfilm?
Ik heb eerlijk gezegd niet echt een favoriete foodfilm. Ik kijk nooit films die alleen over eten gaan, daar krijg ik veel te veel honger van, haha.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
ALLES wat met chocola te maken heeft. Op mijn brood, als stukje chocola, chocolademelk... Drop mij bij Willie Wonka en ik ben het gelukkigste kind op aarde.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik vind mensen die gezond eten altijd wel een inspiratiebron. Als je het doorzettingsvermogen hebt om gezond te gaan én blijven eten. Ik vind dat echt knap en kijk altijd enorm op tegen die mensen. Gewoon alles helemaal clean. Ik kan niet echt één persoon opnoemen. Ik scrol wel af en toe door mijn tumblr als 'fitspiration' en dan kom je naast hun fantastische lichamen ook veel healthy food tips tegen.

Thuis koken of uit eten gaan?
Wij gaan niet heel vaak uit eten, zodat áls we het dan doen, het ook wel een feestje is. Daarom vind ik uit eten gaan echt veel leuker en gezelliger dan thuis eten. Wat ik ook zo leuk vind, is dat elk restaurant zijn eigen sfeer creëert, en je daar samen met het eten in meegenomen word. Dat vind ik echt heerlijk. Maar er gaat natuurlijk ook niks boven thuiskomen na een superlange dag school, en dat het eten dan al klaarstaat :).

High end of Low profile?
Ik snapte eerst de vraag niet, maar ik denk dat het gaat of ik liever in een luxe restaurant eet, of een goedkopere. Als dat zo is (verbeter me zo niet!), dan kies ik voor Low Profile. Want als je in zo'n luxe restaurant gaat eten, dan ga je er de hele tijd op letten of je wel netjes genoeg eet. Met mes en vork, niet slurpen, niet boeren, niet morsen (!!), heel stilzitten en nette kleren. Nu eet ik niet zoals een gemiddelde Amerikaan, maar aan het lijstje hierboven voldoe ik echt niet. Dus om hele awkward situaties te voorkomen ga ik liever uit eten in een minder luxe tent.

Wat is je lieveling restaurant?
In Alkmaar is een Pizzeria: Thup's. En daar heb ik de lekkerste pizza van mijn hele leven gegeten. En geloof me, ik heb heel wat pizza's naar binnen gewerkt deze 14 jaar. Maar dit was toch echt de allerlekkerste. Het is een klein tentje, met een hele gezellige en knusse sfeer. Ze doen ook aan delicatessen, die allemaal echt uit Italië komen. De mensen zijn ook heel erg aardig, en toen wij er waren heeft de kok mij uitgelegd waarom de pizza's zo lekker zijn. Volgens hem heeft het te maken met hoe lang zij het deeg laten rijzen. Ik denk dat het komt omdat ze gewoon geweldig zijn. Klik hier voor de link naar hun website.

Boodschappen doe ik bij…
Heel veel keuze heb ik niet in het dorp waar ik woon. Er is namelijk maar één supermarkt, en dat is de Albert Heijn. Ik vind dat eigenlijk wel prima zo, leuk personeel en lekker betaalbaar.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Zoals ik net al zei, die ene pizza bij Thups. De pizza die ik daar at was trouwens de 'Da Vinci Pormodorini'. Met tomaat, mozzarella, parmaham, kerstomaatjes en verse rucola.

Wat is je favo cocktail?
Ik mag nog geen alcohol, dus een echte coctail heb ik nog nooit gehad. Ik had deze zomer wel een coctail zonder alcohol in Frankrijk, alleen ik zou echt niet meer weten hoe die heet. Volgens mij was het met ananas, mango en nog iets. Maar als er ananas en/of mango bij is vind ik het sowieso wel lekker :).

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Uuuh... Wie? Ik heb echt werkelijk geen idee wie dit zijn. *schaam*. Ik heb wel eens gehoord van George Clooney, maar ik heb echt geen idee wie hij is en wat hij doet. Sorry... *still shaming*.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een gasfornuis en oven ;). Tja, anders kan je toch nooit iets koken of bakken?

Mijn favo snack is…
Pffff.... Ik neig meestal naar iets zoets, vooral pepernoten en chocola. Maar uiteindelijk zit ik met iets (soort van) gezonds / hartigs op de bank! Daar ben ik vaak best trots op, hihi. Ik ben echt een fruitfreak, maar borrelnootjes, chips, paprika rijstenwafel of toastje met filet americane en sla eet ik ook vaak als tussendoortje. Die laatste moet je trouwens echt eens proberen!

Wat zit er op jouw pizza?
Als ik pizza eet, is het eigenlijk altijd goed. Maar heb ik wel mijn voorkeur. Mijn favorieten zijn Hawaii (Ham, kaas, ananas) en quattro formaggi (4 kazen). Zo lekker... :).

Wat lust je echt niet?
Dit. Is. Echt. Heel. Veel.
Ik heb geprobeerd om alles op te sommen, maar omdat het zo veel is, is het niet gelukt om allemaal hier neer te zetten, en dan gaat het jullie ook vervelen.
Witlof, spruitjes, prei, mais, chinese kool, courgette, doperwten, asperge, pompoen, aubergine, enz.
Ik kan nog wel even doorgaan, haha.

Mijn favoriete foodblog is…
Ik lees niet echt foodblogs, maar ik volg wel een aantal foodkanalen op youtube. Allereerst Foodgloss. Ik (en waarschijnlijk vele anderen) kennen haar via Beautygloss. Ik vind haar zo geweldig! Het zijn altijd duidelijke recepten, en ze verteld precies wat ze gebruikt en waarom. Daarnaast kijk ik wel steeds vaker naar filmpjes van Jamie Oliver. Ja, wie kent hem niet?

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Pffff... Ik zou het niet weten.
*denkt 5 minuten na*.
Nou, ik had ooit een kinderfeestje, en net als heel veel andere kleine meisjes wilde ik pannenkoeken eten. Maar ik zal ik niet zijn als dat nét even anders moest, haha. Ik had bedacht om iedereen een zo vies mogelijke pannenkoek te laten maken. (Je MOEST het opeten). Uitendelijk deden kinderen er limonade, pindakaas, zout, peper, hagelslag, melk, pepernoten, chocola, snoep en zo ongeveer de hele voorraadkast erop.
Dat was lachen :D.

Wat staat er op je food bucket list?
Ik wil echt heel graag in Italië een échte pizza eten. Oh, en een spaghetti bolognese. Gewoon Italiaans zoals het bedoeld is.
Ik ben wel een beetje saai hé? Met me pizza, haha.

Ik kan niet leven zonder…
*Tromgeroffel*....... Pizza en Nutella! Goh, wat een verrasing.

Nou, jullie hebben mij nu heel erg goed leren kennen op het gebied van eten. Ik ben ook erg benieuwd naar jullie lievelingseten.

Wat is jouw lievelingseten, en wat lust je totaal niet?

Lots of love,
Jorine

You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3