PLOG ❄︎ Eerste Kerstdag

donderdag, december 25, 2014

Hey!

Allereerst: Merry Christmas! Het is vandaag eerste kerstdag, en dat leek mij wel een leuk moment om een PLOG te maken. Voor wie het niet weten, PLOG staat voor een fotolog en is mijn dag kort in foto's. Normaal vieren wij nooit heel erg kerst. We hebben wel een kerstboom, en doen vooral aan het kerstontbijt. Maar toch veranderde vandaag in een cliché kerstdiner met de hele familie! 


 


Ik stond om 8.30 op (Ja, ik weet dat ik gek ben) om s' ochtends nog even te kunnen hardlopen. Ik ben nog steeds zo blij met mijn - allang al niet meer - nieuwe kleren!

Ik besloot over het strand te lopen, maar had tantevoren niet erg nagedacht over het getij. Toen ik het strand op liep kwam ik er namelijk achter dat het water heel erg hoog stond, en het strand letterlijk een paar meter breed was. Ach, het heeft wel wat én is een supergoede work-out :). 

Ik liep in totaal zo'n 10 km. Ik had een timer gezet op 30 minuten, omdat ik deze keer niet voor de afstand wilde gaan. Dus niet afspreken: Ik loop tot het eerst volgende strand paviljoen. Maar gewoon lekker 30 minuten lopen en dan mijn rekoefeningen doen, en daarna weer terug. Het was superlekker!


Thuis wilde ik eerst douchen. Ik zeurde al een paar dagen over mijn haar (het was zo vet! Maar telkens stelde ik het wassen uit). Het schone haar voelde nu wel dubbel zo fijn aan, dus dat was een voordeel. Én ik hoef niet meer te zeuren ;). 

De producten die ik gebruikte:
- Andrélon Oil & Care shampoo
- Andrélon Oil & Care conditioner
- Sephora blueberry body wash
- The Body Shop Tea Tree face wash
- Kruitvat scrubgel
- 7 in 1 gezichtsborstel van de Blokker

Ik hield mijn outfit simpel, omdat wij nooit veel poespas doen met kerst. Ik vind foute kersttruien echt fantastisch, alleen heb ik her zelf nog geen. Ik vond wel deze trui met sterren in mijn kast, die ik een paar jaar geleden bij de C&A kocht. De broek is van Mango. 

Mij kun je echt zielsgelukkig maken met een lekker ontbijtje, en daar is kerst natuurlijk een goed excuus voor...


Mijn moeder had vanmorgen allemaal lekkere broodjes gekocht, en natuurlijk kerststol. 

Ik maakte ook nog een kruiden omelet van het eiwit wat nog over was van de tiramisu. En ik maak geen grapje, maar dit was serieus het lekkerste van het hele ontbijt (op de stol na dan).

De tiramisu had ik gisteren al gemaakt, zodat hij goed hard kon worden in de koelkast. Ik heb alleen nog de cacao er overheen gestrooid. Net als vorig jaar maakte ik er weer sterren van, dat ziet er zo feestelijk uit! Het is eigenlijk heel simpel: Je print (of knipt) een paar sterren uit, of welk figuurtje je ook wilt. En die leg je heel voorzichtig op de tiramisu. Daarna strooi je met een zeefje de cacoa er over, en haal je de sterren heel voorzichtig weg met een pincet. Tadaaa!

Youtube kijken....

Ik zit heel feestelijk op de bank met mijn (glitter!!) kerstmuts op. 

In het kerstpakket van mijn moeder zat een heel mooi dienblad, en die heb ik leuk opgemaakt met wat kaarsen en schelpen. Ook help ik nog mee met 'het huishouden' door te stofzuigen. 

Ook heb ik mijn kamer opgeruimd. Ik ben zo trots op mezelf... Serieus, mijn kapkast is nog nooit zo netjes geweest!

Ook de rest van mijn kamer natuurlijk. 

Rond een uur of 4 komen mijn oom en tante. We hadden ze uitgenodigd, maar wisten niet zeker of ze zouden komen, dus dat was heel leuk. Daarna kwamen mijn pake en oma rond ongeveer half 5, en niet heel veel later kwam Gert met 'het beest'. (Hier hebben we zo om gelachen!). 

Ooooeeeh, en dan kan het diner beginnen. Dit was het voorgerecht. Ik weet echt niet meer wat het allemaal was, maar dit was echt goddelijk. 

Daarna ons 'grand hoofdgerecht'. Mijn moeder en ik hadden allemaal verschillende dingen gemaakt en op tafel gezet zodat iedereen kon pakken waar hij zin in had. We hadden onder andere: kalkoen, aardappel, 3 soorten sla, stoofpeertjes en nog wat meer. 

En als dat allemaal nog niet genoeg was moest mijn tiramisu nog komen! Gelukkig was hij goed gelukt :)

Gezelligheid! Rond 22.00 zijn mijn oom, tante, pake en oma weer weg. 

Wij zijn ook bekaf, dus om 22.30 haal ik mijn make-up eraf.

Ik ga nog even in bed alle foto's van deze PLOG importeren

Ik zit nu met een lach op mijn gezicht dit artikel te schrijven. Weltrusten!


Ik ga morgen weer een PLOG maken van 2e kerstdag. Ik hoop trouwens dat jullie het leuk vonden, om zo te zien wat ik allemaal deed op een dag. Morgen doe ik niet heel veel bijzonders, maar s' avonds gaan we naar mijn opa om daar te koken. 
Tot morgen!

Wat doe jij met kerst?

Merry X-mas and lots of love,
Jorine

You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3