Girls in the Lead

woensdag, november 19, 2014

Een hele tijd terug, ergens in juli, zag ik een oproep van scouting Nederland op Facebook voor alle meiden. Nou zit ik zelf op (water)scouting, dus voelde ik me aangesproken. Ik klikte verder, en kwam bij een filmpje van Wendy Beenaker (programma-maker van Radio2) terecht. Ik kon een filmpje insturen over mijn droombaan, en winnen dat ik één dag daar mocht meelopen. Supergaaf natuurlijk! Ik dacht YOLO, en maakte een filmpje (eerste video ooit met mijn camera, doodeng vond ik het), bewerkte het (ook voor het eerst met Imovie) en stuurde het in. Begin oktober werd ik gebeld dat ik had gewonnen!Ik kreeg te horen dat ik mee mocht lopen met de vormgeving van de Hitkrant. Heel cool, bij zo'n bekend tijdschrift. Op 16 oktober moest ik om 9.15 in Dordrecht zijn. Dat was gelukkig geen probleem, want we sliepen die nacht in een hotel in de buurt.
Eerst moest ik natuurlijk kennismaken met iedereen, en kreeg ik een rondleiding door het hele gebouw. In het gebouw zit niet alleen maar de redactie van de Hitkrant, ook Meiden Magazine, Cosmo, Goal, en nog veel meer worden hier gemaakt.
Aan het einde van de rondleiding kreeg ik van elk tijdschrift een exemplaar mee om te lezen. Daar moest ook mee geposeerd worden ;).Na de rondleiding mocht ik aan het werk. Ik kreeg eerst een korte introductie van Photoshop, en daarna mocht ik daarop zelf een foto uitsnijden voor de kalender van 2015-2016 (Ja wow, die maken ze dus nu al).

Daarna ging ik iets heel erg cools doen: In mijn video vertelde ik al dat het mij heel erg vet leek om ook een eigen print te ontwerpen, en precies dat ging ik doen! Ik koos voor een bloemenprint met (verrassing!) roze. Ik vond dit zo ontzettend leuk om te doen, en het resultaat is ook erg leuk geworden. 


Foto's maken...
Met een hele gave camera :). De foto's waren overigens niet voor de Hitkrant, maar voor het Meiden Magazine. Het was meer omdat de fotograaf die de hele dag met mij meeliep zo ook wat leuk(ere) foto's had dan alleen maar achter de computer. Volg je het nog? Het was wel heel erg gek: Foto's maken terwijl er foto's van jou worden gemaakt.


Daarna mocht ik het allerleukste doen van de dag, mijn eigen pagina opmaken! Het was voor de vaste rubriek "Me and my Bestie". De foto's waren van tevoren al uitgezogd, ik heb ze dus niet zelf gemaakt. 

Het opmaken van de pagina vond ik zó ontzettend leuk! Kijken welke vormen passen bij de foto's, foto's invoegen, kleuren bepalen, tekst bijvoegen... 
Michelle legde het heel goed uit waardoor het ook zo makkelijk ging, en ze gaf hele goede tips. De pagina is ook echt gedrukt, en ligt NU in de winkels!


Toen was het alweer tijd voor een heerlijke lunch met iedereen.

Na de lunch heb ik nog gewerkt aan een andere pagina (geen foto's van), en kwamen ze op het idee om mij nog 'eventjes' te fotoshoppen in een cover met een effect of course. Nu kan ik zeggen dat ik op de cover van een tijdschrift heb gestaan :). Ook fotoshopte ik nog een andere foto van Zac effron, wat helemaaaal geen straf was, hihi. 

En toen was 'mijn' dag helaas al weer ten einde. Al is het al een heel tijdje geleden, ik moest er gewoon over schrijven. Er zijn tussendoor ook een paar youtube video's gemaakt, die zal ik hieronder even linken. 
Mocht je je afvragen waarom ik dat rare sjaaltje draagt: Ik kwam er namens scouting Nederland, dus ik moest wel wat reclame maken. Wel leuk dat er hierdoor op het kantoor wel meer interesse voor was, vooral vind ik het belangrijk om te laten zien dat het echt wel meer is dan alleen vuurtje stoken en lelijke uniforms, waar ik een hekel aan heb. Ik heb ook een hekel aan mijn das, daarom zeg ik elke week dat ik heb kwijt ben, en net op het moment dat ik een nieuwe moet kopen heb ik heb toevallig weer gevonden. Haha. Maar ik wilde alleen maar vertellen en ook laten zien dat het veel mer inhoud dan je in eerste instantie dacht. 
Genoeg gepraat, de video's:

Girls in the Lead

Mijn filmpje voor girls in the lead
Filmpje doet het niet, je kunt hier klikken!

Bekendmaking winnaressen
 

Het verslag filmpje

De hitkrant ligt dus nu in de winkels, en als je helemaal naar achteren bladert, zie je mijn naam bij het colofon staan!

Al met al heb ik een topdag gehad die ik niet meer snel zal vergeten!


Wat is jouw droombaan?

Love,
Jorine

You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3