Inspirerende liedjes #1

woensdag, oktober 22, 2014

Een quote van Lady Gaga gaat als volgt: "I'm married to my music". En ik ben het 101% met haar eens. Serieus, als je kon trouwen met muziek, zou ik het zeker doen. Ik bedoel, laatst was er ook een vrouw met zichzelf getrouwd, dus waarom niet met muziek? Jullie kunnen nu wel denken dat ik niet spoor of dat ik dronken achter me laptop zit. Ik zal je geruststellen, dat is iniedergeval niet het geval :). Wat ik alleen wilde zeggen is dat muziek een heel groot deel van mijn leven uitmaakt. Zie het als je beste vriend(in): Het vrolijkt je op als je verdrietig bent, laat je nog blijer voelen als je al blij bent, helpt je als je het moeilijk hebt, maakt je rustig of laat je juist helemaal uit je dak gaan. In dit artikel laat ik 3 liedjes zien die de laatste tijd mij mij op repeat staan. Het zijn allemaal rustige en akoestische liedjes, dus als je daar niet van houd kun je dit artikel beter skippen. Iniedergeval, hier komen mijn favorieten van de laatste tijd.


#1 Ed sheeran - I see fire

Laten we maar gelijk bij mijn meest favoriete beginnen. Sowieso staat het hele album X van Ed Sheeran bij mij op repeat. Maar deze... Ik weet niet hoe ik kan omschrijven wat het met me doet. Dit liedje troost me, het maakt me blij... Elke keer als ik die eerste tonen hoor, gaat er een soort van 'shock' door mijn lichaam waarvan ik denk: Jaaaaa! Herkenbaar? Anders kom ik zeker weer heel vaag over, haha. 
Dit liedje is overigens de titelsong van The Hobbit, dus mocht je denken: Hé, waar ken ik die van? Van The Hobbit dus. 


#2 Racoon - Hallelujah


Racoon.... Ik weet niet wat ik ermee heb, maar sinds ze het nummer Oceaan hebben uitgebracht ben ik een heel groot fan. Als ik ooit de kans krijg om naar een concert te gaan van hun, zal ik dat ook zeker doen. 
Kennen jullie het liedje 'Afscheid nemen bestaat niet' van Marco Borsato? (zoniet, zoek het dan even op). Ik ken heel veel mensen die moeten huilen bij dit liedje, inclusief ikzelf. Het doet je denken aan iets of iemand wat er niet meer is, of een nare periode. Maar dan heel goed beschreven en gezongen waardoor het juist zo veel mensen raakt. Precies dat gevoel had ik bij Oceaan van Racoon. De reden zal ik nu niet vertellen, het gaat om het idee: Hoe erg een liedje je kan raken. 
Dat gevoel had ik bij nog een ander liedje, waar wel meer mensen zich in zullen herkennen: Hallelujah. Volgens mij is dat het meest gecoverde liedje ooit, maar goed. Een heel gevoelig lied waar iedereen zijn eigen aanvulling in kan geven. Jullie snappen nu wel wat ik dacht toen ik zag dat Racoon deze ook heeft gecoverd, de mooiste cover die ik tot nu toe heb gehoord. Ik luister deze niet té vaak, maar juist wanneer ik in een bui ben dat ik het wil horen. Dat is logisch met muziek, maar dat heb ik hierbij wel even sterker.

Dotan - Home

En dan nu een wat vrolijker lied! Ondertussen kent iedereen het wel, wat ook wel logisch is met meer dan 3 miljoen views op youtube. Iniedergeval betrapte ik mezelf erop dat ik ook wel heel vaak hier naartoe scrol, en daarom vond ik het waard deze met jullie te delen! Ik kan er verder niet heel veel over zeggen omdat het niet een hele erge betekenis heeft, zoals de vorige twee. Ik word er gewoon vrolijk van, dat is alles :). 

Bonus:

Ik zei al dat het hele album X van Ed Sheeran bij mij op repeat staat, dus als bonus is hier de link naar een het hele album op youtube
e. 1 uur en 5 minuten non-stop Ed Sheeran, dat is toch geweldig?! (Vind ik). Probeer ook echt eens het liedje 'Bloodstream'. 

Dit was een iets persoonlijker artikel dan normaal. Ik hoop dat jullie het ondanks leuk vonden om te lezen (of te horen). Persoonlijk vind ik af en toe een persoonlijk artikel wel leuk, zal ik het wat vaker doen, naast de TAG's? 
Zoals ik al zei speelt muziek een grote rol in mijn leven, ik luister dan ook niet alleen maar rustige, akoestische liedjes zoals deze. Ik luister van pop, rap, R&B, hardcore en zélfs klassiek. Ik zou best wel eens een artikel willen maken met een andere muziekstijl. Zouden jullie dat leuk vinden om te lezen?

Welk liedje staat bij jouw op repeat?

Lots of love,
Jorine

You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3