Nagellak TAG

zondag, september 07, 2014

Ik houd van TAG's! Dus because it can, alweer een TAG! Deze staat helemaal in het teken van nagellak.


De vragen:

1.    Uit hoeveel lakjes bestaat jouw stash?
69. Oeps, dat zijn er toch heel wat meer dan ik had gedacht. Maar ik heb er wel heel erg veel gekregen. Ik heb met mezelf afgesproken alleen iets nieuws te kopen, als een lakje op is, of niet meer bruikbaar. Ik moet zeggen dat dit heel erg goed gaat! Want als ik heel veel meer ga kopen, past het niet meer in mijn la, en ik ben juist zo blij met dit systeem.2.    Van welk merk bezit je de meeste lakjes?
Van de Action, hahaha. Ik heb een paar keer zo'n setje stripers of crackle gekocht, en dan gaat het hard en heb je er al gauw 12. Daarnaast heb ik er het meeste van Essence, 6. Ik heb gewoon heel veel verschillende merken (in totaal 28). Dus daarom heb ik niet echt iets wat er bovenuit springt. Maar ik zou graag veel meer van Essence en Catrice willen hebben, die lakjes vind ik echt fijn.
3.    Wat is de meest voorkomende kleur?
Roze! Naast dat dit veruit mijn lievelingskleur is, vind ik hem ook erg mooi op mijn nagels. Vrouwelijk, meisjesachtig, chique, klassiek, stoer: Je kunt er alle kanten mee op! Ik heb wel opvallend veel koraalroze en fuchsiaroze in mijn stash, deze draag ik dan ook het meeste. In totaal heb ik 10 roze kleuren in mijn stash.


4.    Zijn er kleuren/finishes die je niet bezit?
Pff! Even denken hoor...
Ja, ik denk de perfecte grijs. Nu ik er over nadenk heb ik volgens mij helemaal geen grijs in mijn stash. *Checkt het na*. Ja, dat klopt. Ik heb geen grijs. Oeps, snel halen dus. Daarnaast heb ik ook niet echt een mooie bruintint. Ik heb wel echte nude-bruin en donkerbruin, maar niet echt iets ertussenin. 
En matte nagellak! Dat heb ik ook (nog) niet. Op mijn verlanglijstje staat wel de matte topcoat van HEMA, die alle nagellak matte maakt. Wel zo handig, hoef je niet van elk kleurtje ook de matte versie te kopen.


5.    Welke nagellak draag je het meest (kleur/merk/naam)?
Bij mij zijn dat er 2. Natuurlijk draag ik mijn basecoat en topcoat het meest, namelijk elke keer als ik ga lakken. Maar van de echte kleuren zijn dat:
- Strawberry Cream van Revlon. In mijn ogen dé perfecte koraalroze kleur met een lichte shimmer. Hij is echt heel erg vrolijk en zomers.
- Rimmel London 500 Peppermint. Zoals de naam al zegt is dit een mint kleur. En in mijn ogen één van de mooiste kleuren mintgroen. Het fijne aan deze lak is dat hij een superbreed kwastje heeft, waardoor hij in 1x op je hele nagel zit, en hij droogt supersnel.
6.    Bij welk lakje blijf je je afvragen waarom je die nog niet hebt weggegooid?
De witte striper van Janet. Ik kocht jaren geleden de witte en zwarte striper, en ondertussen heb ik de zwarte wel weggedaan, want die was nog dikker dan stroop geworden, maar de witte heb ik gehouden, terwijl die er net zo erg aan toe was.

7.    Gebruik je een base coat?
Natuurlijk, altijd! Zelfs als ik witte nagellak op doe, gebruik in van tevoren altijd een goede base coat. Het is me één keer gebeurd dat ik het niet deed, en toen was de felblauwe kleur helemaal in mijn nagels getrokken, waardoor het er nog een week uit zag alsof ik met beide handen tussen de deur was gekomen. Ik heb mijn lesje wel geleerd. De base coat die ik nu gebruik vind ik erg fijn. Het is de P2 Long Lasting Base Coat. Ik kocht deze in Duitsland omdat hij in Nederland niet verkocht word.


8.    Gebruik je een top coat?
Net als bij de vorige vraag: Ja! Altijd. Ik merk echt verschil of ik wel of geen topcoat gebruik. Ik vind het mooi omdat het dan zo shiny is. Maar ook blijft het zeker langer zitten, en gaat veel minder snel chippen. De topcoat die ik gebruik is de XXXL shine gel-look topcoat van Essence, echt een aanrader!
9.    Werk je liever met stempels of uit de losse hand met nail art?
Ik weet hoe verschrikkelijk het is, en ik vind het zelf eigenlijk ook ontzettend stom, maar ik houd niet zo veel van nail art. Zo, het is er uit. Ik ben er vaak te lui voor of vind het te druk. Wat ik wel vaak maak is deze nailart. Ik maak die uit losse hand. Of ik maak wel eens een bloemetje of zo. Maar nooit echt heel veel meer. Stempelen doe ik eigenlijk nooit. Dus om terug te gaan naar de vraag, ik werk liever uit de losse hand.

10.   Houd je van shimmers/glitters of liever een crème finish?
Ik vind het allebei tof! Ik vind sand effect of een mat effect ook erg gaaf, maar als ik moest kiezen... Ik denk dat ik toch voor het simpelste zou gaan, namelijk de crème finish. Ik vind dat dit overal wel bij kan, zonder over the top te zijn. Want een glitterlak draag ik toch minder snel, omdat het wel een beetje feestelijker is naar mijn mening. En een crème lak is er ook veel makkelijker af te halen. 
11.   Voel je je kaal zonder nagellak?
Een beetje. Dit gaat bij mij een beetje in periodes. Ik heb tijden dat ik wekenlang alleen maar nagellak draag, en soms laat ik mijn nagels een paar weken kaal. Momenteel is het veel te lang geleden dat ik nagellak op heb gehad, vandaar dat ik op dit moment mijn nagels aan het lakken ben, haha. Maar over het algemeen kan ik prima zonder nagellak. Behalve als ik heel lang aan een stuk nagellak heb gedragen dus. Duidelijk?
12.   Hoeveel lakjes heb je de afgelopen week gekocht?0. Saai hè? Maar zoals ik al zei bij vraag 1 heb ik afgesproken om alleen iets nieuws te kopen als er een lakje op of niet meer bruikbaar is, en dat is de afgelopen week niet aan de orde geweest, dus heb ik ook niks gekocht.

Ik hoop dat ik de vragen goed beantwoord heb, en jullie het leuk vonden om te lezen!

Wat is jouw favoriete nagellak?

You Might Also Like

2 reacties

  1. Hele leuke tag! Ik heb ook heel veel stripers van de Action, lekker budget. Zelf is wit echt mijn favo kleur, ik kan er niet genoeg van krijgen. Maar af en toe mint groen of nude vind ik ook wel heel erg tof. Ik vind de kwastjes van Essence ook echt heel fijn en ik zou ook wel een matte topcoat willen hebben zoals je al zei!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor je leuke reactie! Wit is inderdaad ook een erg mooie kleur, classy en het staat overal bij. X Jorine

      Verwijderen

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3