Nieuwe hardloopschoenen

dinsdag, mei 13, 2014

Al een tijdje was ik van plan om te gaan sporten, en dan met name hardlopen. Ik lees er op zo veel blogs over, en iedereen is razend enthousiast. Veel mensen zeggen dat iedereen het kan, en zelfs bij Obese beginnen mensen met (hard?)lopen. "Als zij het kunnen, kan ik het ook!" Was wat ik dacht. Het lijkt me leuk, ik houd er heel misschien ooit nog conditie aan over, en het schijnt dat je er beter van leert. Alleen maar mooi meegenomen, toch? Goed, bedenken dat je wil sporten is één. De uitvoering twee. En daarvoor bedacht ik dat het beter is als ik niet op mijn All Stars ga rennen. Ik zit namelijk niet echt op blessures te wachten. Nu vond mijn moeder dat het helemaal niks uitmaakt wat voor schoenen je draagt, omdat ze dat ooit in de krant gelezen had. Ik, zo eigenwijs als ik ben, trek me daar niks van aan, en besloot van mijn zakgeld deze Asics te kopen.

 

Dit zijn ze. Ik heb me laten helpen bij het uitkiezen door de medewerkers van de sport2000. Mijn eisen waren simpel:
- Ze moeten zorgen dat ik geen blessures krijg
- Verhoogd voetbed aan de binnenkant (Ik zit net op het randje van wel/geen steunzolen, dus vandaar)
- Geschikt voor asfalt
- Liefst niet zo duur
- Maakt me niet uit hoe ze eruit zien, en van welk merk
- En vooral: Lekker zitten!
De verkoper vertelde me dat ik, als beginner en met niet echt iets speciaals (verhogend voetbed hebben ze bijna allemaal) bijna iedere hardloopschoen kan hebben. Dat klonk als goed nieuws voor mijn portemonnee. Ik trok deze aan, en zaten als gegoten. Na een klein stukje lopen was ik al overtuigd. Toch trok ik nog de prachtige zwart met roze (!) Adidas aan, maar die zaten lang zo lekker niet. En ach, zo lelijk zijn ze echt nog lang niet.
Voor het eerst in mijn leven heb ik ook gekozen voor het lekker lopen, en niet voor het uiterlijk. Achteraf ben ik daar erg blij om, want ik heb al een paar keer gelopen zonder enige problemen.

Ik betaalde hier uiteindelijk €59,99 voor, wat ik vergeleken met Nike een best goede prijs vind. Ze waren twee keer afgeprijsd, en dus in de aanbieding. Ik weet niet of dat nog steeds geld.
Ik heb er nu al een paar keer mee gelopen, en het ging prima! Ik ben er in ieder geval blij mee. Na het schrijven van dit artikel heb ik weer zin gekregen om te gaan hardlopen, dus ik denk dat ik ze zomerteen maar weer eens aantrek, haha.


You Might Also Like

2 reacties

 1. Ze lijken me echt zo fijn!

  XxHelene

  http://dreamtobeauty.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je zal het niet geloven, maar ik heb net dezelfde!
  girlsblogforgirlz.blogspot.com
  dit is mijn blog, zou leuk zijn als je hem eens bezocht :)

  BeantwoordenVerwijderen

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3