#100happydays week 2

zondag, april 06, 2014

Er is weer een week voorbij gegaan! En wat voor een. Want we hadden een projectweek op school. De reden daarvoor was dat de vierdeklassers op reis gingen, en we dus docenten te kort hebben. Daarom vond school dat al die lieve eerste en tweede klassertjes maar een projectweek moesten krijgen. Met Breaking news, een uitje naar Amsterdam en twee ongeregelde creatieve dagen. WAT?! Ja. lees maar verder.

 

 

Maandag
De projectweek was begonnen! Vandaag hadden we Breaking News: Een compleet georganiseerd project van twee dagen. Er kwamen zelfs speciale mensen voor naar onze school. Uiteindelijk had ik een wel oké groepje. Je werkte met 4 mensen aan een stille ramp. Die ging je verder onderzoeken om er uiteindelijk een campagne voor te voeren. 
Onze stille ramp was 'van hut naar krot'. Dat komt er op neer dat arme boeren gedwongen zijn om het platteland te verlaten, en te weinig geld hebben om naar de steden te trekken. waardoor ze uiteindelijk in krottenwijken belanden. Zielig, vonden wij. Toen moesten we een campagne bedenken, en na een hoop discussies toch maar gekozen om een magazine te maken. Uiteindelijk had ik er wel vrede mee. Want, wat ik al eerder had gezegd. Ik wil de lay-out van een tijdschrift gaan doen als beroep! Daarom kon ik me helemaal uitleven op de cover, en zie hier het resultaat:

Dinsdag
Het Breaking News project duurde in totaal 2 dagen, dus moesten we dinsdag Den Helder in om onze magazins uit te delen. Ik vond het wel grappig, random mensen op straat aanspreken om te vragen of ze even tijd hebben om te luisteren naar een verhaal over zielige boeren. Waar ik helaas wel achter ben gekomen is dat heel veel mensen daarop antwoorden: nee, ik heb haast. De mensen die wel bleven staan hebben we een magazine gegeven, en daarna moesten de mensen ermee op de foto. Zodat school kon zien dat we serieus zijn bezig geweest. Ik was best snel klaar, en wat is er nou leuker dan shoppen onder schooltijd>< Want ja, die tijd op school wachten vind ik ook onzin.
Voor de duidelijkheid: Ik heb niet gespijbeld. We kregen tot 14.00 de tijd om uit te delen, en wij waren al om 12.30 klaar. Op school was er ook niks te doen, dus gingen we shoppen.


Woensdag
We moesten om (11!) uur op school verzamelen, want we zouden met de bus naar het Tropenmuseum in Amsterdam gaan! Maar zoals ik al had verwacht was de busreis leuker dan het uitstapje zelf. Gewoon, omdat we snoep mochten eten, spelletjes deden en ik mijn camera mee had. Het was vooral erg gezellig :) Uit het tropenmuseum reed ik mee met een vriendin naar mijn huis. Omdat zij bij ons bleven eten.

Donderdag
Deze projectdag faalde. Het heette creatief met afval, en leek me wel leuk. Het viel tegen doordat er in de klas weinig aan gedaan werd en we eigenlijk niks hebben gedaan, waardoor iedereen wel vroeg uit was :) Uit school ging ik dan ook naar een vriendin, en toen ik daar na het avondeten wegfietste, besefde ik me weer dat de lente flink zijn best heeft gedaan.


Vrijdag
Het creatief met afval duurde in totaal 2 dagen, en vrijdag moesten we onze creativiteit loslaten op oude flessen. Ik heb wel wat mooiers gemaakt, maar dit was zo leuk! Je kunt het misschien niet zien, maar deze beker, pot, vaas, wat jij wilt, hebben een vriendin, Demi en ik gevinger/gehand verft. HahaZaterdag
Izaterdagen, al helemaal nu we weer kunnen varen met scouting. Dat is ook wat we gedaan hebben. Maar daarna kregen mijn moeder en de moeder van een vriendin het geniale idee om te gaan lunchen bij de HEMA in de stad. En als het dan toch zulk mooi weer is... (NUTELLA) IJS!!!


Zondag
Vandaag had ik de verjaardag van mijn opa, maar daarvoor moest ik nog flink wat huiswerk maken. De hele verjaardag heb ik echt een voldaan gevoel gehad, heerlijk.
Wat maakt jou blij?

Love,

You Might Also Like

0 reacties

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3