Tussendoortje

zondag, maart 23, 2014

Ik houd er van: Zodra ik thuis kom uit school pak ik gelijk iets te eten. Ja, ik heb het over tussendoortjes. Helaas neig ik nogal snel naar snoep of chocola. Niet gezond dus. Laatst had ik heel erg veel zin in appelflappen, waardoor ik even aan niks anders kon denken. Maar toen bedacht ik me: Wat nou als ik alleen de appelvulling van de appelflap maak? Bijna net zo lekker, en een stuk gezonder dan chocola. Eigenlijk is dit gewoon té simpel, maar toch wilde ik dit met jullie delen.Dit heb je nodig:


1. Een bakje of schaaltje om alles in te doen

2. Één appel
3. Een mesje en eventueel een dunschiller
4. Kaneel
5. Suiker
6. Rozijnen (hoeft niet)

Stap 1:

Schil de appel met het mesje en snij hem in stukjes van ongeveer 1 cm. 
Stap 2:
was de rozijnen en doe die bij de appelstukjes.
Stap 3:
Strooi een beetje kaneel over de appelstukjes en rozijnen heen, maar wel zo dat alle appeltjes bij het husselen een beetje bruin zijn van de kaneel. 
(Ja, Ik houd van kaneel)
Stap 4:
Als je het lekker vind kun je eventueel nog een beetje suiker toevoegen. Ik deed hier zo'n 2/3 theelepeltjes bij.
Stap 5:
Nu kan je alles door elkaar husselen! 
Stap 6:
Enjoy!

Wat is jouw favoriete tussendoortje?

Love,You Might Also Like

2 reacties

  1. Zelf eet ik dit ook heel vaak ( zonder rozijnen) en zet ik het nog even in de magnetron!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit maar zou er dan geen extra suiker overheen doet omdat je gezonde snack dan niet meer zo gezond is!

    BeantwoordenVerwijderen

Je hoeft niet te bewijzen dat je een robot bent, dus laat gerust een reactie achter! <3